Илияна Йотова отбеляза, че сигналите, дадени вчера от служебния министър

...
Илияна Йотова отбеляза, че сигналите, дадени вчера от служебния министър
Коментари Харесай

Илияна Йотова защити служебния кабинет и посочи, че България не е пред фалит

Илияна Йотова означи, че сигналите, дадени през вчерашния ден от служебния министър на финансите, са предизвестие към цялата политическа класа сега, в който се приготвя планът на новия бюджет. Йотова уточни: " Надявам се, още в първите дни, когато проработи новото Народно заседание, този бюджет да бъде признат. " Тя добави, че цялата страна има потребност от това.

 

Йотова разяснява, че вчерашните реакции на политиците са показателни. По думите ѝ, те не са били естествени, само че са обясними в предизборна конюнктура: „ Всеки изтълкува тези сигнали, по този начин както на него му беше добре и го употребява като инструмент и оръжие против политическите си съперници. “ Йотова посочи: " Вярвам на служебния кабинет, че до момента в който те работят и финансовият министър е Росица Велкова, нито ще има банкрут на страната, нито ще има потребност от нови задължения. "

 

Йотова уточни: " Нашата позиция, на президентската институция, постоянно е била за това в една парламентарна република да има постоянен кабинет. Силно се надявам, че след 2-ри април ще има постоянно държавно управление. Служебният кабинет ще приготви план за бюджета, само че Народното събрание би трябвало да го одобри час по-скоро. Нека тогава всички с разсъдък да одобряват новите текстове и да не се оправдаят мрачните прогнози. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР