Илияна Йотова коментира искането на премиера Петков за свикване на

...
Илияна Йотова коментира искането на премиера Петков за свикване на
Коментари Харесай

Илияна Йотова коментира искането на премиера Петков за свикване на КСНС

Илияна Йотова разяснява настояването на премиера Петков за привикване на КСНС. Имаше нещо премълчано във вчерашния запис на министър-председателяКирил Петков, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в Созопол. Припомняме, че в петък министър председателят Кирил Петков във видеозапис прикани президента да свика КСНС. 

" Какво ще бъде решението на президента, ще забележим. Ще си направи разбор и ще излезе с решение ", сподели Йотова. " Вчера министър-председателят аргументира това свое решение с интернационалния напън, само че не даде опция да чуем други причини – има ли смяна в изискванията, има ли нови резултати от страна на Северна Македония? ", сподели Йотова.

" На 10 януари имаше съвсем 5-часово съвещание на КСНС, след което се излезе с една консолидирана национална позиция с два детайла – че не можем да се обвързваме със периоди, че чакаме съответни резултати. Ако министър-председателят има причини в тази посока, беше добре да ги чуем. Неговите причини през вчерашния ден бяха с външен адрес. Ако държавното управление е постигнало гаранции и договорености, в реда на нещата е да ги знаем ", сподели Йотова.

" Имах чувството, че нещо е станало. В края на работния ден, внезапно по този начин ненадейно. Ако си послужим с методите на изложение и стила на държавното управление – нещо имплицитно е станало ", разяснява още Йотова, представена от NOVA.

Тя призна, че е обезпокоена от обстановката с украинските бежанци в морските курорти и къде ще бъдат настанени те, откакто изоставен хотелите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР