Илън Мъск продължава похода към върховете на богатството и славата

...
Илън Мъск продължава похода към върховете на богатството и славата
Коментари Харесай

Мъск спечели 11 млрд. долара за ден, вече е трети по богатство

Илън Мъск продължава похода към върховете на благосъстоянието и славата – след нов растеж на акциите на Tesla, Мъск влезе в топ 3 на най-богатите хора в света.

С повишаване от 12,5%, акциите на Tesla сложиха нов връх, достигайки 498,32 $ за брой при привършване на борсовата търговия в понеделник. В резултат пазарната стойност на компанията се увеличи до 464 милиарда $, надхвърляйки тази на колоса в търговията на дребно Walmart – най-голямата компания в Съединени американски щати по доходи, отбелязва Bloomberg.

Така Tesla се изкачи до седмото място в класацията на най-скъпите компании в Съединени американски щати, надминавайки Visa, която се прави оценка на 411,765 милиарда $.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американският бизнесмен, създател на „ Тесла “...

В същото време благосъстоянието на 49-годишния Илън Мъск нараства стремглаво, като се е нараснало с цели с 87,8 милиарда $ тази година, тъй като акциите на Tesla набъбнаха с съвсем 500% от началото на 2020 година Той си е договорил и доста великодушен пакет от бонуси, който може да му донесе над 50 милиарда $, в случай че всички цели бъдат изпълнени. В резултат на това Мъск се изкачва бързо в рейтинга на милиардерите.

Състоянието на бизнесмена се усили с 11,7 милиарда $ и в случай че в края на предходната седмица той беше четвърти в класацията на най-богатите хора в света, в този момент към този момент е в Топ 3. За един ден Мъск усили благосъстоянието си от 104 на 115 милиарда $.

Лидерът на Фейсбук Марк Зукърбърг изостава от Мъск със своите 111 милиарда $, а Бил Гейтс е пред него със 125 милиарда $. Но при още един ден сходен скок в акциите на Tesla Мъск ще измести и Гейтс.

Но той надали ще застигне скоро шефа на Amazon Джеф Безос. Между другото, в понеделник Безос също стана по-богат – само че " единствено " с 2,68 милиарда, достигайки невероятните 202 милиарда $.

Бившата брачна половинка на Джеф Безос – МакКензи Скот пък стана най-богатата жена в света, изпреварвайки наследницата на L’Oreal Франсоаз Бетанкур-Майерс. 50-годишната Скот, която получи 4% от акциите на Amazon.com като част от развода си с Безос, към този момент има положение за 66,4 милиарда $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР