Илън Мъск е свикнал да бъде винаги лидер на мнението.

...
Илън Мъск е свикнал да бъде винаги лидер на мнението.
Коментари Харесай

Мариана Тодорова: Чрез изкуствения интелект - TruthGPT, Мъск има амбициите да покаже, че е въздесъщ

Илън Мъск е привикнал да бъде постоянно водач на мнението. Той желае да бъде енигматичен, с цел да успее да сътвори любознание в целия свят, преди дефинитивно да анонсира своя нов артикул - TruthGPT. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " футурологът доцент доктор Мариана Тодорова.

" Още през април месец той разгласи, че ще сътвори TruthGPT - огромен езиков модел, който да може да разгадае правилата на Вселената, а самият изкуствен интелект да бъде подготвен на критериите за истина ", означи футуролога.

По думите й по този метод милиардерът уязвява ChatGPT в най-слабото място. Мариана Тодорова напомни, че Илон Мъск взе участие в основаването на Open AI през 2015 година, само че напуща през 2018 година: " Версиите са разнообразни - някои считат, че е имало противоречие в това по какъв начин да се развива този изкуствен интелект, дали в действителност да бъде като отворен код, наличен за всички. Други настояват, че той просто е желал да превземе властта от вътрешната страна и да се случва всичко по този начин, както той желае. Към днешна дата виждаме, че той леко трансформира концепцията за TruthGPT от април месец. Името на компанията, която Илон Мъск записва преди 5 дни и на която той ще е ръководител, се назовава xAI, като " Х “ е буквата от британската писменост, която нормално отбелязва всичко. Т.е. той има упоритостите да покажа посредством този изкуствен интелект, че ще бъде всемогъщ и че ще схваща от всичко. Има заиграване с думата " еxplainable ", т.е. ще е по-добър и ще може да изяснява ", разяснява Мариана Тодорова и посочи, че Мъск декларира една цел и сега събира екип.

" Това, което той декларира за новата компания, е да бъдат разгадани тайните на Вселената и да спечелим конкурентно преимущество по отношение на всичко, което е правено досега, тъй като ще имаме по-голяма изясненост. Другото е да се избегнат минусите, които доста ясно към този момент се видяха при Open AI, при ChatGPT - да се продуцират подправени вести, той да халюцинира, да има данни, които не са правилни. Но това е част от метода, по който работи технологията ".

Футурологът обърна внимание на това, че все още няма сполучлив модел, в който ние да можем да кодифицираме, т.е. да създадем код на това кое е истина и кое не:  " Защото самото човечество няма консенсус във връзка с доста исторически обстоятелства във връзка с действителността и истинността им ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР