Икономистът Евгений Кънев очаква купувач на активите на Лукойл у

...
Икономистът Евгений Кънев очаква купувач на активите на Лукойл у
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Купувач на активите на „Лукойл” у нас най-вероятно ще бъде азерската СОКАР

Икономистът Евгений Кънев чака покупател на активите на „ Лукойл ” у нас да бъде азерската СОКАР. Коментарът на специалиста пристигна, откакто от съветската компания оповестиха, че са почнали работа по „ преразглеждане на тактиката си във връзка с този актив, в това число неговата продажба ”.

„ Очаквам, с огромна степен на възможност, покупател да бъде СОКАР, доколкото Русия има присъединяване в нея. Доколкото познавам съветския метод към подобен вид интервенции, не чакам да има някакви разтърсвания ”, съобщи Кънев пред Нова тв.

По думите му е обикновено „ Лукойл ” да преглежда сходна тактика за делене с рафинерията, защото със възбраната на вноса на съветски петрол, половината от компанията ставала ненужна.

„ Предстои да разберем какво ще се случи с бензиностанциите и складовите бази, посредством които „ Лукойл ” упражняваше прекалено пазарно въздействие и монополна мощ ”, посочи Кънев.

Той засегна и дерогацията, като разясни, че нейната цел е била да подсигурява регулярността на доставките, когато съветският нефт е бил неразрешен.

„ Има доста огромна корист с публичното внимание – задачата на дерогацията не е да докара извънредно ниски цени, които ги няма на никое място по света ”, добави икономистът.

„ България завоюва с това, че си обезпечи доставките и нямаше разтърсвания. Можеше и да не е по този начин. Но несъмнено най-вече завоюва „ Лукойл ” – от разликата сред цената на съветския нефт, която потъна поради глобите. Това оказа помощ на компанията да натрупа облаги. Може би е спечелила и от експорта на нефтопродукти ”, сподели още Кънев.

Целия диалог гледайте във видеото.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР