Икономиката на Руската федерация през 2022 г., на фона на

...
Икономиката на Руската федерация през 2022 г., на фона на
Коментари Харесай

Прогнозират срив на руската икономика, вследствие на санкциите. Ето с колко

Икономиката на Руската федерация през 2022 година, на фона на строгите наказания и следствията от тях, ще падне със 7%, предвижда организацията за кредитен рейтинг Moody`s, написа Интерфакс.

През 2023 година съветският бруген вътрешен артикул (БВП) ще продължи да понижава, съгласно известието на организацията, обвързвано с понижаването на суверенния кредитен рейтинг на Руската федерация до равнището, близо до " несъстоятелност " - " Ca ".

Това е една от първите настоящи прогнози за дълбочината на спада на съветската стопанска система. Досега множеството анализатори - чиито предходни оценки станаха без значение при обстановката след вълната от строги наказания - не разгласиха нови прогнози за стопанската система на Русия.

" Продължителното обезценяване на рублата ще има съществени стопански последствия, изразяващи се с нараснала инфлация и по-нисък стандарт на живот на популацията ", се споделя в известието на Moody`s.

" Макар че притокът на задгранична валута от износа на съветски нефт и газ може да смекчи въздействието на строгите наказания, съгласно Moody`s това не изключва огромна възможност от продължителни стопански разтърсвания и нараснала сензитивност към разтърсвания.

Освен това, в допълнение стягане на глобите, наложени на Русия от Западните страни би могло да повлияе на значимия източник на задгранична валута и доходи за страната ", разяснява рейтинговата организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР