Икономиката на Обединеното кралство расте с най-бързи темпове миналата година

...
Икономиката на Обединеното кралство расте с най-бързи темпове миналата година
Коментари Харесай

Икономиката на Великобритания расте с най-бърз темп от Втората световна война насам

Икономиката на Обединеното кралство пораства с най-бързи темпове предходната година от Втората международна война насам. Ръстът от 7,5% е най-големият от 1941 година насам и сложи Англия в позиция на най-бързо разрастващата се развита стопанска система през 2021 година Брутният вътрешен артикул през декември се сви с 0,2%, поради разпространяването на разновидността омикрон и арестуваното ползване, написа Bloomberg.

Сред аргументите за това са милиардите държавна помощ за опазване на работни места и цели компании по време на пандемията. Според прогнозата, че стопанската система ще изпревари другите страни Г-7 в стопански проект за следващ път тази година.

Въпреки положителните вести, Англия към момента не се е върнала към равнищата на произвеждане отпреди пандемията на тримесечна база, за разлика от Съединени американски щати и Франция обаче.

Спадът на Брутният вътрешен продукт през декември се дължи на свиването в бранша на услугите. Заведенията и хотелите бяха наранени от всеобщо отменяне на резервациите в навечерието на Коледа.

Бизнесът като цяло беше възпрепятстван продължителните спирания на веригата за доставки. Положителната страна е, че производството в опазването на здравето се увеличи, движено от стартирането на ваксини.

Според някои специалисти последната прогноза на Bank of England допуска, че растежът ще се забави най-малко през идната година. Това би бил най-бавният напредък,в съпоставяне с всяка една стопанска система от Г-7.

Прогнозите на Bank of England от началото на февруари демонстрират, че стопанската система ще е в застоялост през първото тримесечие, само че ще възвръща през идващите три месеца и може да се върне към равнищата от преди Covid.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР