„Икономическият шантаж на Кремъл срещу моята страна и ЕС няма

...
„Икономическият шантаж на Кремъл срещу моята страна и ЕС няма
Коментари Харесай

Кирил Петков се закани, че икономическият шантаж на Кремъл няма да успее

„ Икономическият шантаж на Кремъл против моята страна и Европейски Съюз няма да успее. Ще се противопоставим. Днешното събитие е доказателство за това”, съобщи министър председателят Кирил Петков, който участва на старта на градежа на терминала за полутечен природен газ в Александруполис.

Петков акцентира, че този план ще промени енергийната карта на целия район. По думите му планът за плаващия терминал за полутечен газ е освен енергиен, само че и геополитически, който ще промени енергийната карта на целия район.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че терминалът представяла доста значимо събитие за югоизточна Европа, а задачата му е да реализира енергийната достатъчност.

„ Чрез този план ще може да се реализира диверсификация на енергийните източници като се понижи независимостта от съветския газ. Преди няколко месеца в Европейския съвет взехме стратегически решения за въпросите на силата. Решихме, че ще приключим със зависимостта ни за гориво и по тази причина тази платформа е доста важна”.

Президентът на Сърбия Александър Вучич призна, че е бил песимистичен към реализирането на плана.

„ Много се веселя, че ще можем да представим огромно количество природен газ. И когато завърши ще можем да одобряваме огромни количества газ”, добави той.

Министър ръководителят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски заключи, че става въпрос за дълготрайно енергийно покриване в един спешен интервал. С този терминал ще се обезпечат огромни количества природен газ и на електрическа енергия”, добави той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР