Икономическият растеж в САЩ ще надхвърли 3% през 2022 г.,

...
Икономическият растеж в САЩ ще надхвърли 3% през 2022 г.,
Коментари Харесай

Бюджетната служба към Конгреса на САЩ очаква растеж на БВП с 3,1% тази година



Икономическият напредък в Съединени американски щати ще надвиши 3% през 2022 година, до момента в който мощно растящата инфлация към този момент е доближи своя пик и ще стартира да се охлажда, като по някое време през 2024 година ще се забави до 2%, демонстрират последните прогнози на Бюджетната работа към Конгреса (CBO).

Надпартийната Бюджетна работа на Конгреса пресметна, че действителният БВП ще нарасне с 3,1% през 2022 година, подсилен от потребителските разноски и търсенето на услуги, след което ще се забави до 2,2% през 2023 година и до 1,5% през 2024 година

" Според прогнозите на CBO актуалната икономическа агресия продължава и икономическата продукция ще нарасне бързо през идната година. За да задоволят нарасналото търсене на артикули и услуги, предприятията усилват както вложенията, по този начин и наемането на работа, макар че спиранията на доставките попречват икономическия напредък през 2022 година ", се споделя в новия отчет.

В същото време Бюджетна работа на Конгреса чака инфлацията в Съединени американски щати да нарасне с 4,7% за цялата сегашна година, след което да се забави до 2,7% през 2023г.  идо 2,3% през 2024 година

Оптимистичният звук на отчета наподобява включва негласна прогноза, че Федералният запас ще успее да увеличи лихвените ставки през 2022 и 2023 година, без обаче да насочи стопанската система на Съединени американски щати към криза.

Докато CBO предвижда, че инфлацията ще остане много над задачата на Фед от 2 на 100 през 2022 и 2023 година, Бюджетна работа на Конгреса също по този начин уточни, че темпът на повишение на цените евентуално няма да се увеличи над актуалните високи равнища.

CBO допуска, че с цел да противодейства на инфлацията, Фед ще увеличи федералната фондова рента до 1,9% до края на 2022 година, което обаче е много под упованията на пазара за по-агресивни повдигане на главната американска рента към 2,5%.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР