Икономическият министър Лъчезар Борисов започва проверка заради сигнали, че на

...
Икономическият министър Лъчезар Борисов започва проверка заради сигнали, че на
Коментари Харесай

Икономическият министър: Искани са до 60% такса успех на проекти

Икономическият министър Лъчезар Борисов стартира инспекция поради сигнали, че на претенденти за финансиране по оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " е била желана такса за " триумф " на заявките. Таксата е варирала в размер от 40-50, до 60% от цената на плановете, разяснява Борисов, без да прецизира от кой тъкмо е желана тя - от чиновници на министерството или от външни консултанти. Икономическото министерство е алармирало по случая и прокуратурата. 

Новият министър на стопанската система не уточни съответно и по коя процедура са били събирани таксите за триумф, като единствено сподели, че размерът на плановете, за които са желани такива суми, варирант от 3000 до 10 000 лева На това изложение дава отговор схемата за разпределяне на грантове на микро и дребни предприятия като мярка за битка с последствията от пандемията. Общият бюджет на мярката в началото бе в размер на 173 млн. лева, като някогашният министър на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че бюджетът ще бъде нараснал с спомагателни 400 млн. лева Мудната работа по схемите за подкрепяне на бизнеса бе един от причините за промяната на Караниколов, като се чака екипът, който дава отговор за европроектите, да бъде в допълнение заздравен с фрагменти за ускорение на работата. 

По последна информация от икономическото министерство изплатените досега средства по процедурата възлизат на 36,4 млн. лева. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР