Икономическият и социален съвет на Република България прие становище, което

...
Икономическият и социален съвет на Република България прие становище, което
Коментари Харесай

Три вида бедност формулира ИСС: енергийна, водна и транспортна

Икономическият и обществен съвет на Република България одобри мнение , което преглежда казуса с енергийната, водната и транспортната беднотия, както и ограниченията за превъзмогването им.

В мнението се отбелязва , че е належащо да се открият ясни дефиниции за тези форми на беднотия, с цел да се предотврати обществено напрежение.Съветът акцентира неналичието на публични дефиниции за енергийна, водна и транспортна беднотия в България и предлага въвеждането на национални механизми за подкрепяне, както и законодателни ограничения за определянето им.

За пръв път се преглежда казуса с транспортната беднотия , като се предлага въвеждането на национални механизми за подкрепяне и законодателни ограничения за публично установяване на този тип беднотия. Подкрепя се концепцията за обезпечаване на базови транспортни услуги и поощряване на икономическата интензивност при възходящите цени на горивата.

Въпреки неналичието на публични дефиниции, ИСС предизвиква страната да предприеме дейности да се основат условия за възстановяване на достъпа до превоз за уязвимите групи в обществото.
 За поощряване на груповото договаряне, упорстват от ИСС
За поощряване на груповото договаряне, упорстват от ИСС

ИСС: " Считаме, че съществуващата в Кодекса на Труда правна рамка на груповото договаряне е изчерпала първичния си подтикващ резултат и сега има задържаща роля ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР