Икономическият екип на Демократична България представи основни акценти от виждането

...
Икономическият екип на Демократична България представи основни акценти от виждането
Коментари Харесай

Демократична България иска силен европейски контрол за законност

Икономическият екип на " Демократична България " показа съществени акценти от визията на обединяването по съществени тематики в икономическия бранш.

" Демократична България " смята, че предлагането на Европейска комисия за нов правилник, обвързващ европейското финансиране със мощни институции и работещо правораздаване би трябвало да бъдат приветствани. Те пазят българските жители, данъкоплатци и бизнес против корупция , злоупотреби от страна на властта и кражба на парите ни от партийни обръчи и проведена престъпност.

Те приканват българското държавно управление интензивно да поддържа тези оферти в границите на Председателството, като по този метод покаже искреността си в поръчките за промяна на правораздаването и битка с корупцията.

България, като най-бедна страна в Съюза, има потребност от европейската взаимност , с цел да доближи стандарта на другите страни-членки. " Ние би трябвало да отстоим опазване на размера на европейското финансиране. Това обаче няма по какъв начин да се случи, без смяна на задачите и модела на харчене на парите от европейския бюджет. Като европейски жители и европейски данъкоплатци, ние също не желаеме парите ни да бъдат употребявани за финансиране на предизборните акции и медийните картели на корумпирани партии и политици ", допълват от обединяването.

За тях, отделянето на повече европейски средства за бранш " Сигурност " е позитивна вест. В сложните години, които предстоят на Европа, кохезията от ден на ден ще минава през общата политика по сигурността, общата външна и отбранителна политика. Като страната с най-вече външни граници на Съюза, България има интерес от развиването на общоевропейски планове на отбранителната инфраструктура , финансирани от бюджета на Европейски Съюз.

 Новият бюджет на Европейски Съюз има цели, само че липсва упоритост съгласно евродепутатите
Новият бюджет на Европейски Съюз има цели, само че липсва упоритост съгласно евродепутатите

Земеделските общности в Европейски Съюз не би трябвало да се жертват, приканва Екологичен потенциал

" В медиите на процедура имаше две тематики - появяването на восъчна фигура на Бойко Борисов в ретро музей във Варна сред тези на Тръмп и Путин и предлагането на Европейска комисия за проекто-бюджет , в което се желае разпределението на средства да зависи от използването на върховенството на закона в съответната страна. Правителството е срещу. От години се твърди, че изпълняваме изискванията за приемане в зона Шенген, само че не ни одобряват . А повода е, че няма господство на закона в България . Това, което ни събра в Демократична България е правосъдната промяна и ето, че в този момент се оказва повече от значимо, с цел да резервира за страната европейските фондове. Не еднократно съм споменавал, че кабинета Борисов обича европейските пари, само че не обича европейските правила . Повече няма да има опция да продължи без промяна на правосъдната система или с реплика на такава промяна ", разяснява Атанас Атанасов, ръководител на Демократи за Силна България.

Христо Иванов, ръководител на Политическа партия " Движение Да България " изясни, че " започваме цикъл от срещи на икономическия ни екип с представители на бизнеса от цялата страна. Искаме да извадим на напред във времето проблемите пред бизнеса и техните решения . Нашата основна политическа цел е дълготраен и резистентен стопански напредък. Това се реализира основно с дейното присъединяване на бизнеса. Ние ще проведем тези срещи, с цел да можем да предложим работеща визия за страната, която да ни изведе от тази мъртва точка . Видно е, че ръководството на страната няма визия или воля за справяне с корупцията по високите етажи на властта. Ние имаме сега ръководство, което краде бъдещето на страната. Те пропиляват шанса българите да бъдат европейци. Свидетели сме на на ниска цена ПР по повод влизането на България в Шенген, само че без никаква вероятност за това по кое време. И доста е значимо да се означи - държавното управление отхвърля да обвърже еврофондовете с върховенството на правото . За това ги призоваваме да застанат мощно зад това неотложно изискване, тъй като го желаят българските жители, желае го българският бизнес. "

 Дончев: Не се чака фрапантна смяна в европарите към България
Дончев: Не се чака фрапантна смяна в европарите към България

Вноската на България може да стане по-голяма, призна Горанов

" Предложението на Европейска комисия за нова рамка на бюджета е прелестна вест за българската стопанска система . Знаем, че ръководещите вършат промени единствено под напън извън. Затова и до 2007 година, когато имахме цел да влезем в Европейски Съюз, икономическата динамичност беше мощна. След това няколко следващи кабинета гледаха на Европейски Съюз единствено като на куче-касичка и разумно промените стопираха и се озовахме там където сме - в застой. Надявам се новите правила от вида - морков и сопа да подбуден ръководещите да свършат нещо друго от надуването на ПР балони ", добави Владислав Панев, съпредседател на Политическа партия " Зелените ".

Георги Ганев, който дава отговор за сектор Финанси в " Демократична България " разяснява, че " след 50 години кое ще е останало, че бе направена восъчна фигура на Борисов или до каква степен е имало господство на правото в България. Откъдето и да тръгнем с разбор на стопанската система ще стигнем до правораздаването... Ключовият проблем на хората, само че и на бизнеса, структурната уязвимост на бизнес средата - неналичието на върховенството на правото . Защо България не желае да е в Банковия съюз? За да няма нови условия, които да ни забавят за Еврозоната? Но тогава поражда въпросът за какво ще има такива и за какво не ни имат вяра. Една банка съумя да нарасне от 1 на 7 милиарда и да " гръмне " с дейното съучастничество на държавни органи. Когато сме в еврозоната няма да са 7 милиарда, а 700. И тогава ще заплащат освен българските данъкоплатци, само че и европейските. Напълно са прави да не ни имат вяра . "

 Демократична България желаят дисциплинарно произвеждане против Цацаров
Демократична България желаят дисциплинарно произвеждане против Цацаров

Изказвания на Цацаров пораждат подозрения за независимостта на прокуратурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР