Икономическите сътресения ще правят все по-трудно въвеждането на КОВИД мерки,

...
Икономическите сътресения ще правят все по-трудно въвеждането на КОВИД мерки,
Коментари Харесай

Проф. Георги Момеков: Нужна е разяснителна кампания за КОВИД ограниченията у нас

Икономическите разтърсвания ще вършат все по-трудно въвеждането на КОВИД ограничения, ограничаващи опциите хората да вървят на работа. Това сподели проф. Георги Момеков - ръководител на Българско научно сдружение по фармация, в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Според него не може България да се съпоставя с Англия, където имунизираните са доста по-голям %. „ Вземането на ограничения би трябвало да става с отчитане на действителностите у нас ", разясни проф. Момеков.

Според него, с цел да се съблюдават КОВИД рестриктивните мерки у нас, е нужна разяснителна акция.

„ Ваксините не са идеалното решение, само че са единственото, което имаме за момента. Високорисковите хора би трябвало да помислят за бустер ", съобщи проф. Момеков като цитира данни от Съединени американски щати, които демонстрират, че имунизираните, даже и без цялостен курс, умират в пъти по-рядко от неимунизираните.

Всички мероприятия, които понижават скоростта на разпространяване, имат значение - ограничение на събирането на хора, носенето на маски, имунизациите. „ Колкото повече самите ние се грижим за този развой, толкоз по-добре ", съобщи той.

Нови ваксини се чакат наесен. „ Те са по този начин модифицирани, че в нашето тяло да се изработят антигени, които са от Омикрон ", сподели професорът, само че посочи, че те са единствено бустерни дози, т.е. за хора със приключен имунизационен курс.

Два са лекарствените артикули, които Европейската организация по медикаментите преглежда и прави оценка. Те са с механизми на деяние, които разрешават закъснение на репликацията, и стартирани задоволително рано, понижават риска от хоспитализация и гибел. Първоначално те обаче не са планувани за всеобща приложимост, а за най-рисковите групи, разясни проф. Момеков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР