Икономическите перспективи са мрачни, предупреждават от Международния валутен фонд, а

...
Икономическите перспективи са мрачни, предупреждават от Международния валутен фонд, а
Коментари Харесай

Мрачни перспективи пред икономиката - предстои ли глобална рецесия?

Икономическите вероятности са мрачни, предизвестяват от Международния валутен фонд, а с това нараства и рискът от световна криза. Колко евентуална е тя?

Кристалина Георгиева, която оглавява МВФ, предвижда утежняване на икономическите индикатори през тази година и още по-големи компликации през идната. Един от най-важните индикатори е инфлацията. В еврозоната, тя доближи рекордно високи равнища.

От Европейската централна банка към този момент покачиха лихвата си с половин %, а показват подготвеност да продължат да подвигат лихвените равнища, до момента в който инфлацията се върне на одобряваните за финансово здравословни 2%.

Покачването на лихвите на централните банки има за цел да забави стопанската система. Но в актуалната обстановка на повишаващи се цени на енергоносителите и опитите на Русия да дестабилизира Европа посредством природния газ и петрола, може да се окаже незадоволително.

Ако охлаждането на стопанската система е прекомерно огромно това може да я тласне право в криза. Затова централните банкери са умерено внимателни. Следващите месеци ще бъдат основни дали светът ще изпадне в криза.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР