Икономическа полиция в Кърджали е започнала проверка за сключена неизгодна

...
Икономическа полиция в Кърджали е започнала проверка за сключена неизгодна
Коментари Харесай

МВР проверява кмета на Кърджали заради договор за зелените площи

Икономическа полиция в Кърджали е почнала инспекция за подписана неизгодна договорка по отношение на контракт, подписан сред общината и ЕООД за 215 000 лева с Данък добавена стойност, заяви Министерство на вътрешните работи. Договорът е за поддържане на озеленителните площи на Кърджали. Според Министерство на вътрешните работи съзнателно се дава опция компанията да получи обилни финансови средства за характерна активност, за която действа и общинско дружество с назначен личен състав. Договорът и все още е настоящ, като по него е платена към този момент към половината от сумата, прецизира Министерство на вътрешните работи.

Въпросното ЕООД не разполага с нужния човешки запас да извършва отговорностите си по подписания контракт, на работа е назначен общински консултант, работещ на служба " уредник по труда ", назначени по трудов контракт са единствено две лица на служба " общ служащ ".

Министерство на вътрешните работи ще рапортува събраното на прокуратурата, се сочи още в известието от вътрешното министерство. Отделно документите за осъществени действия от компанията, въз основа на които са получени заплащания от общината, са обект на друга инспекция за вероятно осъществено документно закононарушение.

По информация на договорът е подписан с димитровградската компания " Иновия " ЕООД през предишното лято. Той включва поддръжката на четири огромни парка, на няколко квартални междублокови пространства и детски площадки. Вече са платени малко над 100 хиляди лева Назначеният на работа е съветникът Алтънай Мустафа Халил от квотата на Движение за права и свободи. Той споделя пред Mediapool, че в действителност работи в " Иновия ", само че с това няма проблем, тъй като не е нито шеф, нито извършва управителна служба. Халил добавя, че елементарен служащ. " Общинският консултант няма ли право да работи ", пита той. По думите му не е правилно, че компанията няма служащи - хора не се наемали през зимата, тъй като няма работа. Когато започнло косенето и почистването на зелени площи, личният състав се увеличавал.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР