Игровото подразделение на Microsoft открито говори относно желанието си да

...
Игровото подразделение на Microsoft открито говори относно желанието си да
Коментари Харесай

Microsoft обмисля закупуването на Nintendo

Игровото поделение на Microsoft намерено приказва по отношение на желанието си да придобие Nintendo, само че към този момент компанията изчаква удобния миг. В писмо, оповестено по време на правосъдния спор сред Microsoft и Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, Фил Спенсър, началник на игровия отдел на Microsoft, показа мислите си по въпроса.

Каква е сложността на договорката

Спенсър показва, че придобиването на Nintendo ще бъде кулминационната точка на кариерата му в Microsoft. Има обаче проблем: Nintendo “седи на купчина пари “ и надлежно не се интересува от прекосяване под крилото на Microsoft. В този подтекст Microsoft не възнамерява да извърши враждебно усвояване и изчаква позицията му в договарянията да стане по-силна.

Какви други поглъщания се възнамеряват?

Освен Nintendo, в писмото се споделя, че Microsoft обмисля закупуването на WB Interactive — това е игровия отдел на Warner Bros. Въпреки че тази договорка не се материализира, Microsoft сполучливо закупи ZeniMax и Bethesda за сума по-малка от 10 милиарда $. Цената на вероятното придобиване на Nintendo не се загатва в писмото.

Какви други разновидности се обмислят?

Други правосъдни документи демонстрират, че Microsoft обмисля поглъщането и на по-малки компании. По-специално, корпорацията е оценила вероятностите за закупуване на такива игрови студия като Crytek, IO Interactive и Rebellion.

Изводите

Плановете на Microsoft към момента не са изключително транспарантни, само че едно е ясно: компанията интензивно изследва пазара и може да се трансформира в основен състезател в игровата промишленост, в случай че е допустимо да осъществя даже част от тези амбициозни проекти.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР