Ига Швьонтек смята за несправедливо женския тенис да изостава толкова

...
Ига Швьонтек смята за несправедливо женския тенис да изостава толкова
Коментари Харесай

Швьонтек възропта за парите в тениса за мъже и жени

Ига Швьонтек счита за незаслужено женския тенис да изостава толкоз доста от мъжкия, що се отнася до наградните фондове от интернационалните шампионати.

Водачката в международната класация завоюва 120 150 $ за извоюваната купа в Щутгарт предходната седмица, плюс спортна кола Порше, когато победи на финала шампионката от Откритото състезание на Австралия Арина Сабаленка. В същото време за трофея в Барселона в неделя Карлос Алкарас взе чек за 477 795 евро (527 000 долара).

Двата шампионата се смятат за идентични във връзка с статута и качеството на техните кортове, само че разликата в наградния фонд е поразителна. Това демонстрира какъв брой огромно разграничение има при мъжете и при дамите в елементарните шампионати, макар че на тези от Големия шлем се оферират идентични фондове.

Швьонтек и Алкарас вземат участие тази седмица в Мадрид, където парите за двата пола са равни, а първенецът ще прибере 1 105 265 евро (1,2 милиона долара).

" Донякъде е явно какво е моето мнение, тъй като тенисът е един от спортовете, в които приказваме за тъждество. Мисля, че по този начин или другояче е по-добър от множеството спортове. Но въпреки всичко има доста, върху което можем да работим във връзка с приемането на равни наградни фондове на някои УТА шампионати спрямо АТП на същото равнище ", сподели полякинята.

" Турнирите от Големия шлем към този момент са равностойни, както знаем. Това е хубаво, само че сигурно би било добре, в случай че УТА се концентрира върху това. Но в действителност не желая да встъпвам в тематиката, тъй като е доста бизнес и от време на време политика. Не мисля, че имам огромно въздействие. Мога единствено да кажа, че би било хубаво за нашия спорт да е еднакъв, изключително тъй като всички ние вършим една и съща работа ", добави тя.

" Има хора, които споделят, че мъжкият тенис е по-приятен за гледане и момчетата могат да създадат повече неща, тъй като са физически и биологично по-силни. Мисля, че имаше доста хора, да вземем за пример преди няколко години, които споделяха, че УТА не е поредна и това е тъпо, само че тъкмо в този момент мисля, че дамите сме даже по-последователни от момчетата с нашата игра ", сподели 21-годишната Швьонтек.

" Гледането на женски тенис дава същите страсти, а от време на време даже повече, тъй като ние сме дами и сме малко по-емоционални. Но, да, мисля, че би било хубаво, в случай че УТА можеше да се изравни с АТП по наградни фондове ", разяснява полякинята.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР