Ига Швьонтек се класира за финала на Ролан Гарос и

...
Ига Швьонтек се класира за финала на Ролан Гарос и
Коментари Харесай

Тийнейджърка от Полша чака съперничка за титлата на "Ролан Гарос"

Ига Швьонтек се класира за финала на " Ролан Гарос " и се трансформира в първата представителка на Полша, която ще играе за купата от Откритото състезание на Франция по тенис, след 81-годишна пауза. 19-годишната тийнейджърка от Рашин отстрани на 1/2-финалите в Париж своята връстничка Надя Подороска (Арж) с 6:2, 6:1.

Двубоят на централния корт " Филип Шатрие " продължи единствено 69 минути и постави завършек на фантастичния поход на аржентинката с украински корени, почнала присъединяване си още от квалификациите преди съвсем три седмици. Подороска съумя да завоюва единствено 34 от 95 разигравания в мача, в това число единствено 18 от 44 на собствен сервис.

Швьонтек стана едвам седмата непоставена тенисистка в Оупън ерата, която стига до финала на женската скица във френската столица. Предишната полякиня, играла в последния мач на " Ролан Гарос ", беше Ядвига Йенджейовска през 1939 година За финален път Полша имаше своя състезателка на край в Големия шлем през 2012 година, когато Агнешка Радванска игра за купата на " Уимбълдън ".

" Малко съм сюрпризиран, тъй като в никакъв случай преди шампионата не съм си представяла, че ще бъда тук - показа Ига, която заема 54-то място в международната класация. - От друга страна, постоянно съм знаела, че в случай че в миналото стигна до край в Големия шлем, това ще е на " Ролан Гарос ", тъй че това е сбъдната фантазия. "

Швьонтек към момента не е изгубила сет от началото на конкуренцията, като на 1/8-финалите в профил с 2-0 даже лидерката в схемата Симона Халеп (Рум). Нейна съперничка в мача за купата в събота ще бъде победителката от втория 1/2-финал сред поставените под №4 София Кенин (САЩ) и №7 Петра Квитова (Чех).

" Петра е нещо като суперзвезда от доста години. Тя е доста опитна. А София е под пара тази година - разяснява в задатък Швьонтек. - Но не желая да мисля за това в този момент. Щастлива съм, че съм на край. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР