ието Явор Гечев по повод продължаващия внос на украинска земеделска

...
ието Явор Гечев по повод продължаващия внос на украинска земеделска
Коментари Харесай

Явор Гечев за номинирания като земеделски министър Кирил Вътев: Познавам го като честен човек!

ието Явор Гечев във връзка продължаващия импорт на украинска земеделска продукция у нас.

 

„ При пшеницата и при зърнените култури съгласно мен ще не престават освен този сезон ”, добави той. По думите на отрасловия министър Европейският съюз не е задоволително акуратен и бърз в взимането на решения.

 

Според Гечев прекъсването на вноса от Украйна е била краткотрайна мярка, само че би трябвало да продължи, макар че не се чака тя да повлияе както браншът би желал.

 

Въпреки възбраната: Тирове от Украйна не престават да внасят земеделска продукция у нас

Той разгласи, че огромна част от родната продукция е била продадена, само че към момента има и такава по складовете. Производители изчакват с вяра изкупните цени да се вдигнат. Гечев прикани Европейска комисия да направи гаранционни фондове, с цел да могат да се изнасят количества и да се търсят нови пазари.


Аграрният министър назова средствата от Европа незадоволителни и изясни, че все пак те всеки миг ще стигнат до производителите. Според него банкрути тази година няма да има, само че в случай че наклонността се резервира, има риск от такива следващата година.

 

Относно спекулата при питателните артикули у нас Явор Гечев съобщи, че уеб сайтът, на който веригите би трябвало да разгласяват цени на съществени храни, дава отражение, само че акцентира, че има спад в цената на слънчогледа, а при олиото не се следи поевтиняване.

 

По думите на министъра наследникът му Кирил Вътев, който Гечев познава, е героичен човек. Служебният министър се закани да има последователност и да помогне на бъдещия си сътрудник. „ Няма да му е елементарно. Ще откри една добре работеща система, положително завещание ”, увери Явор Гечев. Той прикани наследника си да внимава с приятелите и да слуша себе си, а не препоръки.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР