Идвайте и давайте отговори. Защото криенето на истината само увеличава

...
Идвайте и давайте отговори. Защото криенето на истината само увеличава
Коментари Харесай

Разглобявайте се, за да има бъдеще за България

„ Идвайте и давайте отговори. Защото криенето на истината единствено усилва страховете и подозренията, че предадохте българския народен интерес "

" Сутринта излезе информация от медиите, че идват 18 индивида. На обяд бяха 10. Вечерта – над 30. И никаква публична информация от ръководещите. Въпрос: какъв брой? Колко договорихте? "

„ Отказът да подкрепите чуване на министрите и на ръководителя на Външната комисия в Народното събрание, мълчанието, което от няколко дни царува във връзка връщането на мигранти единствено ускорява страховете на хората и чувството, че тук има нещо гнило. Ако нямаше нещо гнило – с лекост щяхте да ги поканите и да ги чуем “.
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, поставяйки от парламентарната естрада значимите за българските жители въпроси.
Лидерът на Българска социалистическа партия напомни: „ Тази преживелица има история. Ще напомня в резюме: когато сглобката разгласи, че е подписано съглашението в Австрия, скри от българското общество, че Съветът на Европейски Съюз е приел спомагателен протокол. Ние от " Българска социалистическа партия за България " извадихме този протокол и го показахме. Тогава сглобката ни упрекна в неистина, операция и всяване на страхове. В този спомагателен протокол, който държавното управление скри от българското общество, написа, че се задължаваме да приемем безграничен брой афганистанци и сирийци, да дадем отговор в 3-дневен период, да се одобряват в 30-дневен период. Тогава скрихте и мълчахте “, съобщи Нинова и зададе риторичния въпрос: „ Оказа ли се истина това, което говорехме? Да. Ще дойдат бежанци в България.
Питаме: на коя друга страна от Шенген е поставяно такова изискване за осъществяване на Дъблинския правилник. На никоя.
Коя друга страна ползва де факто Дъблинския правилник?
Никоя. “
Корнелия Нинова бе безапелационна: „ Ето първото ви изменничество: с това решение, с това съглашение и с този спомагателен протокол вие признахте, че

    България е втора употреба страна в Европейски Съюз,
    
    че не е равнопоставен член на Европейски Съюз и че българските жители са втора употреба европейски жители. Това е антиевропейско държание. Вие сте антиевропейско ръководство, тъй като с този автограф признахте, че сте съгласни България да е на втора линия в Европейски Съюз “.
Лидерът на Българска социалистическа партия сложи още въпроси, подбудени от случилото се преди ден: „ Поставяме ги поради продължаващото безмълвие и криене от българското общество. Сутринта излезе информация от медиите, че идват 18 индивида. На обяд бяха 10. Вечерта – над 30. И никаква публична информация от ръководещите.
Въпрос: какъв брой? Колко договорихте? Защото в това съглашение, което подписахте, написа – без ограничаване в броя. Колко мигранти и по кое време ще дойдат? Къде ще бъдат настанени, на чия прехрана? Включвате ли ги в проектите за районно развиване на общините и в кои общини? “, съобщи Корнелия Нинова.
Лидерът на българските социалисти прикани: „ Идвайте и давайте отговори. Защото криенето на истината единствено усилва страховете и подозренията, че предадохте българския народен интерес за едно нищо – Шенген по въздух и вода е едно нищо. Това е 3% Шенген. Това са огромните опашки по сухопътните граници, това е 97 % затормозена стопанска система и стокооборот на България. Още едно самопризнание, че българската стопанска система е втора употреба стопанска система по отношение на другите европейски. Втори удар по европейското бъдеще на България нанесохте вие – сякаш евроатлантическото болшинство “.
Нинова бе безапелационна: „ Искаме поименно отговорност – политическа и национална:

    кой подписа това съглашение? С чий мандат?
    
    Денков, Габриел, Министерски съвет, Народно събрание ли го реши? Кой го упълномощи да подписва това унизително съглашение и това изменничество към българския народен суверенитет? “.
Тя акцентира: Защо искахме да изслушаме Борисов? Все още в парламентарната република се надяваме, че Народното събрание упражнява надзор върху министрите. Външната комисия е най-важна в този случай. Председателят на Външната комисия би трябвало да е упражнил към този момент надзор върху това, което се случва. Знаете ли какъв брой пъти се е събирала Външната комисия на Парламента - защото апелирате за парламентаризъм, за Правилник? 8 месеца Борисов е ръководител на тази комисия. 5 съвещания. А Правилникът, който споделя, че минимум един път на месец би трябвало да се събира комисията? 8 месеца – 5 съвещания “, съобщи Нинова.
И добави: „ И да не мислите, че се е занимавала със Шенген, с еврозоната, влизането ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Изслушали са 6-ма българи, които отпътуват посланици – в Албания, в Китайската национална република. Приели са няколко решения, да вземем за пример: Законопроект за одобрение на конвенция сред Р. България и Р. Албания, Законопроект за одобрение на Конвенция на интернационалната организация на морските средства, Договор за поддръжка сред страни от Европейски Съюз и Латинска Америка, поддръжка на Грузия за представянето й на статут на страна-кандидат за участие в Европейски Съюз, уточни Корнелия Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия се обърна към Бойко Борисов в залата: „ Това ли ви е външната политика, господин Борисов? Това ли ви е евроатлантическото болшинство? Нито едно съвещание по Шенген – за какво не ги извика Габриел или Денков да ги питаш? Кой ви упълномощи да договаряте такова съглашение? Защо нито един път не са извикани да кажат какъв е напредъка по еврозоната? Която вие желаете. Защо нито един път не са извикани да кажат предоговориха ли Плана за възобновяване и резистентност? Не, няма придвижване по ПВУ. Занимавате се с чуване на посланици, господин Борисов “, реагира Корнелия Нинова.
В умозаключение водачът на Българска социалистическа партия акцентира: „ И по тази причина искахме – тъй като това е кардинална политика и позиция. Външната комисия на Парламента

би трябвало да упражнява надзор върху Габриел и Денков

за това, което сътвориха с бежанците. Не го е направила. Отговорен е Борисов.
Още повече на фона през днешния ден, когато по през целия ден се карате какъв да е външния министър. Но не с цел да усъвършенства външната политика на България, не с цел да я направи пълноправен член на Европейски Съюз, а по тази причина кой ще рапортува против другия пред чужденците, дали Ники ще пътува или Габриел. Дали ще се чува гласът на Политическа партия или на ГЕРБ. Но никога гласът на България и желанието на българския народ. Ето това ви е външната политика. И един месец занимавате България с това кой какъв пост да заеме. Успокойте се – споделиха ви го една част от съдружните сътрудници - за всеки ще намерим място под слънцето.
Има ли обаче бъдеще за България и българския народ освен това ръководство? Вместо ротация – се разглобявайте, с цел да подсигуряваме, че има бъдеще, и за България, и за българския народ “, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР