Идеята нещо да уврежда тялото ни е достатъчно страшна, за

...
Идеята нещо да уврежда тялото ни е достатъчно страшна, за
Коментари Харесай

5 заболявания, които няма да повярвате, че са възможни

Идеята нещо да поврежда тялото ни е задоволително страшна, с цел да си има собствен личен род. И все пак, ужасяващите подиуми от филмите бледнеят пред природата, която ни предлага в действителност умопомрачителни ужаси.

5. По очните ябълки могат да порастват косми

Снимката, която ще видите е кошмарна и ще накара всеки да се запита по какъв начин по дяволите е допустимо това?

Това е лимбална киста. Представлява израстък, който се образува в лимба на роговицата. Причинява увреждане на зрението, само че другояче е незлокачествен израстък. От другата страна евентуално е най-неприятният подобен, който може да получите.

Тези кисти са огромна необичайност, само че въпреки всичко ги има – множеството дългогодишни очни лекари попадат на такива случаи един или два пъти в кариерата си.

Оказва се, че от лимбалната киста могат да пораснат какви ли не неща, в това число косми и даже потни жлези.

4. Синдромът на Юнер Тан ви кара да ходите на четири крайници

Представяли ли сте си противоположното на „ Островът на доктор Моро “, където учените трансформират хората в животни, а не противоположното? Тук обаче лудият академик е майката природа. Тези хора страдат от супер редкия синдром на Юнер Тан, който визира 19 души от едно семейство покрай Искендерун. Има и още няколко изолирани случая отново в същия район.

Учените в началото считали, че казусът е в генетична неточност, която предизвиква противоположна еволюция. По-задълбочени проучвания обаче демонстрират, че еволюцията не работи по този начин. Освен това походката на страдащите от синдрома е по-близо до тази на котките, в сравнение с приматите… което несъмнено не е по-добре за тях.

Забележителното е, че тези хора наподобява като че ли се придвижват с лекост и походката им изобщо не ги затруднява. Още по-странното е, че не могат да контактуват обикновено с останалите хора и вместо това разчитат на скотски звуци и избират да се схващат между тях на собствен личен език.

В последна сметка се оказва, че синдромът се предизвиква от недостатъци в мозъка, които въздействат на разпознавателните качества и на чувството за баланс.

3. Синдромът на рибната миризма изпълва цяла постройка с аромата ви

Ще поясним още първоначално – не става въпрос за просто доста неприятна миризма. Говорим за неочакваната поява на тежка миризма на риба, която е толкоз мощна, че може да опразни цяла спортна зала и никой дезодорант на света не оказва помощ.

Синдромът се предизвиква от проблем с метаболични процеси, които водят до струпване на триметиламин – вещество, което мирише на развалена риба. Обикновено тялото няма проблем с преправянето му в не толкоз неприятни субстанции, само че повреден ген може да попречи на този развой.

Около 40 000 души страдат от синдрома на рибната миризма. Понякога той може да не се прояви с години и единственият метод да се овладее е като се заобикалят храни богати на триметиламин.

2. Ситуационните припадъци могат да ви накарат да губите схващане когато видите Зайнфелд

Припадъците са чест прийом във филмите на ужасите, където героите нормално се будят на странни места и им се губят моменти. Разбираемо това е много страшничко преживяване.

Още по-страшното обаче е, че има хора, които го изпитват всекидневно. Ситуационният пристъп е загуба на схващане и пробуждане, породени от най-странните и нелогични неща, които можете да си визиите.

Прилича на васовагалния пристъп (загуба на схващане, когато нервната система се претрупа в резултат на физически или прочувствен потрес, което кара сърцето да изпомпва по-малко кръв към мозъка), единствено че тук припадъците могат да се причинят безусловно от всичко. При избрани условия да вземем за пример, може да се окаже, че припадате всякога, когато кихнете. Или преглъщате. Или уринирате.

Има случаи на припадъци от смях. Един другояче здрав мъж да вземем за пример изпада в безсъзнание когато чуе занимателен анекдот. Друг, по-възрастен мъж пък страда от неуместно характерна версия на ситуационни припадъци – той губи схващане всякога, когато види Джейсън Алекзандър в ролята на Джордж Костанца. Разбрал за това, когато веднъж гледал „ Зайнфелд “ и забил лице в чинията с храна, в която щял да се задуши, в случай че не била брачната половинка му.

1. Непрестанно дежавю

Нали знаете по какъв начин във филмите основният воин се е изгубил в гората и постоянно го има оня призрачен миг, когато поглежда надолу и вижда личните си стъпки, осъзнавайки че е бил тук и преди. Сега си представете да живеете с това чувство по през целия ден, всеки ден. Без значение какво вършите, сега когато го извършите, към този момент усещате, че сте го правили и преди.

За един 23-годишен британец, това е ужасяващата действителност. Той наподобява е изцяло здрав и не изпитва никакви неврологични проблеми, само че все пак живее в непрекъснато чувство за дежавю. Както знаете, дежавюто е кратковременен бъг, когато мозъкът ви споделя, че това, което сте видели, в действителност идва от дълготрайната ви памет. Усещането е необичайно за към пет секунди и след това го забравяте. Само че този юноша не може.

Той живее в този пъкъл от 2007г и както може би се досещате животът му по никакъв начин не е елементарен.

Това положение е много рядко – толкоз, че допреди никой не е чувал за него. Но откакто през 2015г се разчува за него, още хора се появяват със същите признаци.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР