Идеалната температура за сън е между 16 и 18 градуса

...
Идеалната температура за сън е между 16 и 18 градуса
Коментари Харесай

Голямата грешка, която всички правят при охлаждането на домовете си

Идеалната температура за сън е сред 16 и 18 градуса по Целзий. Когато външната температура стане по-висока от 20 градуса, може да е много мъчно да охладите дома си. За да се разхладят и да спят по-добре, доста хора държат вентилатор в спалнята си в това горещо време. Но специалисти по съня коментират за какво вентилаторът не е решението.

Охлаждане

Някои хора биха имали проблем с непрекъснатия звук на вентилатора, само че тези, които са привикнали с него, заспиват без проблем. Малко студен въздух може доста да улесни заспиването им. Експертите, обаче, подчертават, че това не е най-хубавото решение.

Вентилатор

Някои хора се радват на топли температури, други наподобява не действат вярно, когато е горещо. Опитваме се да се охладим по какъвто и да е метод, само че откакто къщата ни се затопли от високите температури на открито, е мъчно да я охладим още веднъж. Можете да си купите климатик, само че те могат да бъдат много скъпи. Ето за какво доста хора прибягват до потребление на вентилатор, с цел да могат да усетят лек леден вятър, когато се пробват да заспят.

Бял звук

Много хора избират да спят с включен вентилатор. Не единствено с цел да ги облекчи от топлия въздух в спалнята им, само че и тъй като им е прелестно да спят с бял звук на декор. Постоянният звук може да обезпечи добър нощен сън, тъй като няма да се разсъните от неочаквани шумове, като да вземем за пример някой, който пуска тоалетната или шумове от улицата. Нещо повече, непрекъснатият бял звук има успокоителен резултат, като подсигурява, че бързо ще заспите надълбоко. Хората, страдащи от звук в ушите, могат също да намерят утешение в съня с бял звук.

Дишане
 С този трик ще охладите колата, оставена на слънце, единствено за 10 секунди С този трик ще охладите колата, оставена на слънце, единствено за 10 секунди
От самата мисъл, че би трябвало да седнете в горещия автомобил, който целия ден е бил оставен на слънце – ви прилошава, нали? С тези т...

Вентилаторът движи въздуха, който към този момент е в стаята, което би ви предиздвикало да си помислите, че качеството на въздуха остава същото. Това обаче не е по този начин. Движещият се въздух може доста да улесни дишането.

Астма

Астмата, алергиите и сухите очи могат да се влошат, когато постоянно пускате вентилатора. Той може да ви обезпечи студен въздух, само че също по този начин разнася прахуляк из стаята. Ако спите осем часа, ще бъдете изложени на този развой всеки ден за към осем часа. Експертите споделят, че това няма по какъв начин да бъде потребно за нас. За някои хора съществуването на вентилатор в стаята им оказва помощ да заспиват и да не се потят през нощта. При други, обаче, може да въздейства на качеството на съня, да провокира пристъпи на астма или да изсушава очите им. Затова преценете дали си коства рискът. 

Сухи очи

Ако имате алергии, те може да се влошат, защото вентилаторът, както казахме, движи дружно с въздуха и фини прахови частици и косми от домашни любимци. Това може да докара до раздразнение в очите, носа и гърлото. Ако спите с вентилатор, има голяма опция да се разсъните със зачервени и сухи очи. Постоянният въздушен поток във вашата стая може да ви накара да се разсъните, чувствайки се малко обезводнени. Ето за какво, в случай че не може да се откажете от този апарат, то нагласете вентилатора на най-ниската степен и го насочете надалеч от лицето ви. 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР