Ибрахим Йозалт - турчинът, който беше арестуван с хероин в

...
Ибрахим Йозалт - турчинът, който беше арестуван с хероин в
Коментари Харесай

Сагата с дилъра Ибрахим се разгаря, турчинът с шокиращ разказ

Ибрахим Йозалт - турчинът, който беше задържан с хероин в пловдивския квартал "Столипиново ", разгласи в съда, че е привързан към дрогата и неведнъж се е лекувал в истанбулска болница поради това, че е подвластен.

Най-малко 5-6 пъти за него са се грижили психиатри. Пред Апелативния съд в Пловдив мъжът, който работи като дюнерджия, изясни, че огромното количество хероин, което е било открито, било за негови лични потребности.

"Употребявам опиати от години ", призна той.

Той изясни образно, че е изсипвал дрогата върху алуминиево фолио и шмъркал през носа.

Спецченгета удариха дилър на опиати за крупна сума

48-годишният турчин на няколко пъти акцентира, че лекарите в Истанбул, до момента в който го лекували, слагали в слабините му специфична капсула, с цел да се пречиства кръвта му.

Той изрази страдание за това, което се е случило и за това, че използва опиати. Каза, че неведнъж стартира и оставя дрогата и това се повтаря.

Той изиска от съда да бъде освободен от ареста, защото имал павилион за дюнери и пици на Централна гара и самичък въртял бизнеса си. С парите издържал фамилията си.

Адвокатът му също настоя за по-лека мярка. Прокурорът обаче реагира и съобщи, че не е допустимо и няма по какъв начин откритото количество опиат в дома му - 257,6 гр. да бъде за персонална приложимост. Такива количества се съхраняват за разпространяване, сподели още държавното обвиняване.


То напомни, че Йозалт е краткотрайно в нашата страна. Семейството му живее в Турция. Няколко пъти в месеца мъжът се прибирал при жена си и децата си.

Както първи БЛИЦ заяви на 19 август в Столипиново, ченгетата задържаха в миг на нарко договорка Йозалт и две дами фризьорки на 24 и 37 години.

Наркосделката бе провалена, а турчинът и двете дами се пробвали да избягат, само че са били хванати от ченгетата. Тогава, прио биските, бяха конфискувани общо 257,6 грама хероин, над 0,4 грама кокаин, мобилни телефони и електронна везна.

Двете дами бяха арестувани, а по-късно освободени под парична гаранция от 3000 лв.. Бомбата гръмна след няколко дни, когато беше оповестено, че Йозалт купувал дрогата от собствен сътрудник от габровксото село Гергини.

Въпросният продавач, се споделя Иван Воденичарски и е на 63 години. Той бе задържан в мерцедеса си покрай дома си, а в краката му бе открит огромен пакет с дрога.


Дилърът от габровско е в ареста и остава там макар че е съдействал на полицията. В ареста остава и Ибрахим Йозалт. Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР