IBM осъществява нови и нови постижения в технологичния сектор от

...
IBM осъществява нови и нови постижения в технологичния сектор от
Коментари Харесай

Как суперкомпютърът решава проблеми още преди да ги има

IBM реализира нови и нови достижения в софтуерния бранш от повече от век.

В последните близо 20 години компанията създава технологии, които умерено биха могли да бъдат част от научнофантастичен ромaн.

През 1997 година, да вземем за пример, суперкомпютърът на компанията Deep Blue победи на шах гросмайстора Гари Каспаров. През 2011 година други суперкомпютър, на име Уотсън, победи двама първенци от телевизионното съревнование Jeopardy!, отговаряйки вярно на въпроси от най-различни сфери, като литература, музика и спорт.

Дори и след тази победа обаче компанията не бездейства.

" След това разделихме качествата на Уотсън на доста дребни елементи, наречени услуги, и ги качихма в облака на IBM, тъй че хората в този момент могат да достъпват тази част, която желаят, " споделя пред CNBC Анди Станфорд-Кларк, основен софтуерен шеф на IBM за Англия и Ирландия.

Станфорд-Кларк разказва Уотсън, кръстен на някогашния ръководител и основен изпълнителен шеф на компанията Томас Уотсън, като платформа, която обезпечава на потребителите достъп до различаване на облици, гласово различаване, езикови преводи, шаблонни съвпадения и " всички разнообразни типове на разбора, които човек би желал да употребява. "

Приложенията на Уотсън са най-различни, а Станфорд-Кларк споделя, че IBM работи с " много " компании, които създават машини. Една от тези компании е немската Schaeffler, което с изключение на всичко друго, взе участие и в производството на влакови вагони./ profit.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР