И замириса… на труп, на властово скоротечно разложение. Ама не

...
И замириса… на труп, на властово скоротечно разложение. Ама не
Коментари Харесай

Седмицата: Има ли скелет в гардероба или кокалът на властта така си смърди

И замириса… на мъртвец, на властово скоротечно разлагане. Ама не тъй като иде лято и температурите подгониха 30-ицата, а влажността като за края на май си е предразполагаща освен за растителното избуяване, а и за скапване на застоялото от лани. А тъй като „ смяната “ не просто не „ продължава “, тя напълно дебелашки въобще още не е почнала и с най-просто око се вижда, че няма и да стартира. Просто се проточи следващата мъртвородена власт, та всичко се усмърдя единствено за 6 месеца и при постоянна, не служебна власт, която сякаш, най-малко по конституция, има пред себе си ширнали се 4 години.

Мъртвородената „ смяна “ се набута в личния си дрешник като в ковчег, като съумява да е вътре, но и сама да си праска пироните в капака извън. Че и да си чука на вратата на дрешника извън, и да си дава отговор от вътрешната страна, все едно има някой жив там, че и мърда дори. Още по-фантастичното е, че самите „ променчици “ до момента в който са се докарали на мъртвец, отново собственоръчно си пускат некролози за самата си гибел. Не чакат социолози примерно да им кажат, че в най-хубавия случай, най-малко административно ще се водят живи най-вече до локалните избори следващата година – някъде наесен. Съобщават, че предизвестената им гибел въпреки всичко няма да е веднага, а са я отсрочили за 2023-а. Ей по този начин, просто да си отпразнуват най-малко една годинка отпред на страната, да духнат свещичката заедно и след това да разтурят детската си градина и леви-десни - кой от къде е.

Така е с политическите мъртвородени трупове. Миришат си изначално. Толкова очевидно, че не е нужно чуденето имат ли скелет в дрешника. А като заговорихме за дрешник, не – не става дума за обичания персонаж от солените вицове, дето се навира в обемистата мебел, когато ненадейно се завърне у дома „ законната “ половинка на някого и го свари по без гащи. И не, опазил господ, нищо не се загатва в тази връзка примерно за „ премиера на смяната “ Кирил и говорителката му Лена. За които съгласно някои има съмнения за гардеробни връзки, които съгласно други даже са прераснали в самолетни. И дори се твърди, че при последното пътешестване на министър-председателя Кирил Петков до Рим, та да види папата, законната му премиерша Линда свалила законната му, само че говорителка, Лена от самолета. Демек измъкнала й просто скелета от дрешника на Киро.

Не, не за такова скубане сред скелети иде тирада, когато се приказва за държавна власт, а не кой с кого къде и по какъв начин се вози персонално.

Иде тирада за израза, съгласно който, когато се каже, че някой има скелет в дрешника, това значи, че този човек има някаква тъмна загадка, която при възможното й откриване би могла да има мощни отрицателни последици в сегашното. Исторически по този начин са постъпвали английски лекари преди време, когато им е било неразрешено да употребяват умрели хора за научни проучвания, криели са си в шкафа, в дрешника скелети. А в сегашната ни нашенска политвластова обстановка то дори не се постанова и да се крият скелетите. Понеже няма по какъв начин и да се скрият, непрекъснато им изпадат кокалите нескрито. А и няма толкоз огромен дрешник дори и в потайностите на Министерския съвет, та да се поберат вътре на скришно.

Като на галерия са скелетите на кабинета „ Кирил Петков “. Поне това заричане си извършват „ продължаващите смяната “ – всичко да е на ярко. И е по този начин по цяла седмица всяка седмица, какво ли не лъсва. Като обаче най-силно, все по-ярко свети точно тая скелетната реалност, че скоро ще се докарат до насипно положение и ще се погребат властово не просто предварително, а небрежно.

А за сведение на всички вярващи и/или най-малко надяващи се на задгробен живот таман на тая власт, може (би) е задоволително даже и единствено надгробното слово, което точно четворната власт сама си написа. Под заглавието „ Мерки против инфлацията “. И те напълно мъртво родени като самата „ смяна “, писани от жив мъртвец някак си. Мъдрени в същата стилистика – по мрачно, с сякаш скрити, но напълно нескрито кавги. Но с изцяло несъмнено изгубване на ярката светлина, която амбициозно цъкнаха предизборно за „ най-амбициозните планове за чертане на нова, по-добра и сполучлива траектория за развиване на България “. Всичко потъна в мрака и на личните вътрешнокоалиционни подозрения на самата четворна власт, и в талаза на подозренията от всички страни откъм пострадалите от тази власт – данъкоплатците – гласоподаватели.

И то дълбоки, гропокопачески подозрения, като да вземем за пример основополагащото: освен до каква степен, а дали въобще тези ограничения лимитират растежа на цените. Понеже както и всеки самичък да си преценява, пардон – да си пресмята, всякаквите там всякакви обезщетения, все му излиза крива, дори умряла авансово сметката. Щото, както пък пресмятат по-тесни експерти, тия обезщетения по никакъв начин не са задоволителни, „ та да покрият загубата на действителна покупателна мощ при семействата или да задържат разноските за активността, и надлежно облагите на предприятията “. И повода е в цялостната логичност на тия ограничения, по-точно в неналичието на такава.

Ми то и каква логичност от дрешник да се чака, в който са си омешали кокалите четири политпартийни скелета. И освен не се пробват най-малко един скелет от всичките налични кокаляци да издокарат, а и си гризат един на различен кокалите поради пустия огромен кокал, тоя на властта, несъмнено. А от всичкото това излиза, че то даже няма скелет в дрешника, нищо няма - просто по този начин си смърди и " смяната ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР