И това лято рекордът за скоростно преминаване на Ком-Емине не

...
И това лято рекордът за скоростно преминаване на Ком-Емине не
Коментари Харесай

Новите опити за рекорд по Ком-Емине

И това лято върхът за скоростно прекосяване на Ком-Емине не можа да падне. Засега. 

През юли 19-годишният Христо Минков , подпомаган само от татко си, приключи опита си малко след хижа “Чумерна ” поради неприятно време - стихия, а след това гъста мъгла и мраз. 

 Христо Минков с татко си

Миналата седмица пък рекордьорът Божидар Антонов за поредна година потегли по най-дългия пешеходен туристически маршрут в България, с цел да се опита да усъвършенства личния си връх. През 2018 година той измина близо 600-километровото трасе за 4 дни 8 часа и 27 минути. Сега задачата му беше да смъкна това време под 4 дни, само че болки в стомаха го стопираха малко след Витиня, на 17-ия час след старта, при изминати 105 км.

 Божидар Антонов

В петък (13 август) опит за нов връх стартира различен планински бегач - Иван Гочев , който си беше сложил същата цел и предишното лято.

 Иван Гочев на връх Ком

В първата част от пробега Гочев се движеше с обещаващо движение, само че приключи опита си в долината на река Тъжа.

“Разочарован съм, че завърших толкоз рано и то заради причина, която не можех да трансформира. Целта ми беше до Чумерна да съумея да се запазя и да съм с най-вече 2 часа закъснение от върха. Според мен по-късно има премного опция да се смъкват часове от върха, до момента в който преди този момент е по-трудно. За мое страдание, още след гадното втурване към хижа Кашана започнах да изпитвам физически проблеми . Болки в глезена и коляното. Тази, в глезена беше същата, която постави завършек на миналогодишния ми опит, само че след няколко скъпи съвета от Петър Петров съумях да я овладея. Втората, която се появи отвътре на коляното, незабелязано се трансформира в сериозна спънка на спускането от връх Ботев , като най-после придвижванията ми бяха много лимитирани и се появи доста остра непрекъсната болежка. Впоследствие, откакто към този момент бях прекратил опита, се появи и оток ”- описа пред БНР Иван Гочев.

 Гочев на Арабаконак

Помагаха му татко му и планинския бегач Тони Петков, а в следствие се включи и Мартина Рачева.

“Оценявам опита си като несполучлив. Все повече се увещавам какъв брой е значима силовата кондиция за многодневни провокации . За идващия опит считам да акцентира доста повече на силовата подготовка, като съгласно мен това е моят основен минус. Със сигурност ще се върна още веднъж. Не тази година, само че другата или по-следващата ще потегли отново ” - съобщи Гочев.

 Божидар Антонов

Междувременно, Божидар Антонов разгласи, че в околните седмици ще направи нов опит за връх, откакто стомашното му неразположение премине, а за октомври опит възнамерява Калоян Пейчев - Кофето.

---
Новините следете в рубриката .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР