И тази сутрин хора се събраха на мястото на инцидента,

...
И тази сутрин хора се събраха на мястото на инцидента,
Коментари Харесай

След като кола блъсна дете на пешеходна пътека: Цветя, свещи и играчки в негова памет

И тази заран хора се събраха на мястото на случая, при който дете бе блъснато от кола на Министерство на вътрешните работи в Пазарджишко. По-късно то умря.

Инцидентът стана на пешеходна пътека на основна улица в с. Братаница. Полицейското наличие в региона е засилено.

Две деца – братче и сестриче, пресичат пешеходната пътека. Няколко водачи стопират и ги изчакват, само че автомобил на Министерство на вътрешните работи ги заобикаля и блъска едно от децата.

Според очевидци колата се е движела с несъобразена скорост.

По-късно денем близки на починалото дете, както и поданици на селото, се събраха на мястото на случая, донесоха цветя и играчки и възпламениха свещ в памет на момиченцето.

Николина Атанасова е очевидец на трагичния случай. По думите ѝ водачът е карал доста бързо – по нейна преценка най-малко с 90 км/ч.

Хора са се пробвали да окажат първа помощ на детето. Те настояват, че колата за спешна помощ се е забавила. Казват, че първият сигнал е подаден в 11:38 ч., а последният диалог завършва в 11:52 ч. След това минава още време преди колата за спешна помощ да пристигна.

Екипът на bTV се свърза с шефа на Спешна помощ, който отхвърли колата за спешна помощ да е закъсняла и съобщи, че тя е пристигнала след 10 минути.

Пред хората водачът обяснил, че бързал поради длъжностен ангажимент. На място е тестван за алкохол и опиати. Резултатът е негативен.

Жителите на с. Братаница упорстват водачите да карат по-внимателно и обмислят да блокират пътя и през днешния ден.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР