И тази година заради противоепидемичните мерки кръщелниците на Кмета на

...
И тази година заради противоепидемичните мерки кръщелниците на Кмета на
Коментари Харесай

36-те кръщелници на Кмета получиха подаръци по домовете си

И тази година поради противоепидемичните ограничения кръщелниците на Кмета на Разград получиха своите дарове от градоначалника по домовете си, а не на радостно празненство, каквато бе традицията, откак се осъществя концепцията всички деца, родени на Деня на Разград 28 януари, да стават кръщелници на Кмета, до момента в който навършат пълноправие.

Служители на отдел „ Култура, религиозни действия и юношески действия ” в Община Разград се свързаха с родителите на 36-те деца и ги посетиха в комфортно за тях време през днешния ден или в предходните дни, с цел да им връчат подаръците. Децата, родени на 28 януари, са 30, само че подаръците за 36, защото от няколко години кръщелницина Кмета са и тризнаците от две разградски фамилии.

Подаръците за децата са съобразени с тяхната възраст, ползи и стремежи.

Поздрави от Кмета Денчо Бояджиев и дарове за двойния празник – на града и рождения си ден получиха: Мерлин Мустафа – на 18 г.; Иван Радев и Христина Йорданова – на 17 г.; Зорница Тодорова – на 16 г.; Цветилена Паскалева – на 15 г.; Ферихан Рамадан – на 14г.; Цветомира Аладжова – на 12 г.; Мелиса Иванова, Ивелин Неделчев, Фуркан Шюкри, Синем Сабри и Ивет Русева – на 11 г.; близнаците Толга и Корай Хасанови – на 10 г.; Гюляй Хюсеин и Михаела Дечева – на 9 г.; Цветелина Сашева и Илиян Славов – на 8 г.; Селин Самиева, Симеон Пеев, Десислав Вълков и Моника Николаева – на 7 г.; Симай Кадирова – на 6г.; ЕфеВергилов, близначките Емма и Мария Тоневи – на 3 г.; Асел Абтулова и Дуйгу Севджанова – на 2 г.; Селин Фетова и Ерин Асан – на 1 година, както и 10-годишните тризнаци: Александър, Николай и Теодора Василеви и Диляна, Калина и Теодора Терзиеви.

Подаръците зарадваха рождениците, а и те, и родителите им си пожелаха идната година ситуацията да разрешава да честват дружно на празненство за кръщелницитеи да си получат подаръците персонално от Кмета.

Към този миг няма информация дали към радостната компания от рожденици на 28 януари са се включили още деца. Регламентираният период родителите с адресна регистрация в община Разград да подадат информация за родени на тази дата деца е седемдневен. Традиционно първият подарък от Кмета за новородените кръщелници е бебешка количка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР