И тази година търговците предложиха огромно разнообразие от мартеници за

...
И тази година търговците предложиха огромно разнообразие от мартеници за
Коментари Харесай

2 лева е средната цена на мартениците

И тази година търговците предложиха голямо многообразие от мартеници за Баба Марта. За изненада обаче, нямаше повишаване като междинната цена за брой бе към 1.50 – 2.00 лева за гривничка или скромни пискюлчета.

 

Добре познатите усукани гривнички се търгуваха за по левче, само че тези с добавка на мъниста, цвете, сърце или надпис, костваха 2 лева Камъчетата по мартеничките бяха най-разнообразни – зелени, червени, сини срещу уроки или пък калинки и детелинки. По-плътните мартенички-гривни нормално бяха желани за мъже и тяхната цена бе към 2.50 – 3 лева заради множеството изразходван материал.

 

Никак не бяха евтини обаче мартеничките за най-малките. Очевидно търговците знаят доста добре, че родителите биха дали всичко, с цел да зарадват децата си с нещо в действителност забавно и впечатляващо. Тазгодишните мартенички изобилстваха от лепенки с анимационни герои – Миньоните, принцеса Елза, Спондж Боб, Енгри бърдс и други Цената на мартеничките за по-големите деца, които се прикрепят с безвредна игла варираше сред 2.50 и 4 лв.. Да по-малките пък сергиите бяха препълнени с картинки на животни – маймуни, зайци и морски жители.

 

Хитът за момчетата обаче си останаха мартеничките с известни футболисти на цена от 1.50 лева, като на първа линия по остаряла традиция бяха Роналдо и Лео Меси.

За ентусиастите от „ Левски “ и ЦСКА пък имаше особено направени ръчно мартеници като Пижо и Пенда, съответстващи на цветовете на тима – сини за едните и червени за другите. Продавачите настояват, че тъкмо тези мартенички са се харчили най-вече.

 

Това, което прави усещане е фактът, че тази година търговците си бяха икономисали колиетата и герданите, които явно не са изключително търсени. Естествено, ръчната направа се търгува на по-висока цена, изключително по-големите мартеници. Така да вземем за пример Пижо и Пенда се предлагаха на цена от 15 до 25 лв., а паната с разнообразни сюжети и картинки доближиха цена до 30 лв.. По 10-15 лв. се харчеха украшенията пана под формата на сърце и подкова, употребявани за декорация на дома.

 

Тази година дамите заложиха главно на гривните, направени с блестящи камъчета, сърчица и резултати. Най-предпочитани бяха тези от кожа, които са практични за домакините, защото съхнат елементарно.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Баба Марта мартеници цени на мартеници търсене мартеница гривна
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР