И тази година по традиция се проведе събитието за блогъри,

...
И тази година по традиция се проведе събитието за блогъри,
Коментари Харесай

По пътя на отпадъците с Екопак България

И тази година по традиция се организира събитието за блогъри, проведено от " Екопак България " под надпис " По пътя на отпадъците ".
То протече в три стадия, като стартира започна със среща на блогърите с екипа на Екопак в офиса им, където бяха показани обстоятелства за изхвърлянето на отпадъците, както и изгодите от тяхното преработване. От тях стана ясно, че " Екопак България " АД е най-голямата организация за разделно събиране и оползотворяване на боклуци от опаковки в България. В нея членуват 1195 производители и вносители на опаковани артикули, а любопитното е, че организацията не разпределя облага.
Блогърите научиха също, че 50% oт пластмасата, която използваме, изхвърляме незабавно след еднократна приложимост, както и че преработването на един звук хартия избавя 13 дървета . 1 рециклирана стъклена бутилка пък икономисва електричеството, нужно на тв приемник да работи 1.5 часа , а хартиените боклуци икономисват 2.5 барела петрол и 31 780 литра вода .

След презентацията блогъри и специалисти от " Екопак " посетиха линията за сепариране на хартия, пластмаса и метал в Гара Нови Искър. Там те видяха със личните си очи какъв брой огромни са планините от отпадък. А изненадата беше цялостна, откакто сами се убедиха какъв брой доста боклук е събран единствено от един квартал в София.



След това беше посетена и линията за сепариране на стъкло в с. Равно Поле. Блогърите имаха опцията да видят новата машина за делене на стъклени боклуци от опаковки по цвят. Инвестицията е от 1,5 млн. лева и е повишила потенциала на инсталацията три пъти - от 5 т/ч на 15 т/ч. Така загубите от софтуерния развой понижават с до 10%, а наличието на замърсители в готовата суровина се е намалила два пъти.

По време на самото събитие бяха оповестени фотоси с хаштагове #ПоПътяНаОтпадъцитеи и #ЕКОПАК в обществените мрежи, с които известността на акцията да стане още по-голяма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР