И тази година от Пътната полиция отчитат увеличаване на случаите

...
И тази година от Пътната полиция отчитат увеличаване на случаите
Коментари Харесай

Пътна полиция: Местата за гонки са известни и са обект на целенасочен контрол

И тази година от Пътната полиция регистрират увеличение на случаите на нерегламентираните надпревари с мотори през лятото. Местата за гонките са известни на органите на реда и са обект на целеустремен надзор, сподели за „ Хоризонт “ контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “ при Главна дирекция Национална полиция.

" Лятото обичайно те се усилват, само че целенасочени интервенции вършим всяка вечер - през нощта до ранните часове се правят интервенциите. Сборните пунктове са ни доста добре известни в цялата страна, в огромните градове, само че те и мотористите знаят за това нещо, и се въздържат повече от такива дейности ".

От началото на годината до в този момент са станали 233 катастрофи, в които са взели участие мотопеди и мотоциклети, сподели още Близнаков. Загинали са 16 души и са ранени 195.

От направените инспекции на водачи на мотори при 9 от случаите е открита и приложимост на алкохол и опиати.

При централизация на алкохол в кръвта над 1,2  промила лидерът се задържа на място и се образува досъдебно произвеждане. Възможно е и да бъде наказан, оповестяват още от Пътната полиция. 

 Снимка: Николай Христов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР