Астероид убиец на планета“ се приближава до Земята: представлява ли

...
Астероид убиец на планета“ се приближава до Земята: представлява ли
Коментари Харесай

Астероид „убиец на планета“ се приближава до Земята: представлява ли заплаха?

Астероид „ палач на планета “ се доближава до Земята: съставлява ли опасност? Астероид, който учените назовават ​​ “убиец на планети “, се доближава към Земята. Той ще прелети около нашата планета допустимо най-близо, единствено 17 пъти повече от дистанцията на Луната от Земята.

Астероид „ палач на планета “ се доближава до Земята: съставлява ли опасност?

Гигантският метеорит 2011 UL21, който е с размерите на планина, би трябвало да прелети около нашата планета на 27 юни. Това е най-големият метеорит, приближавал се толкоз покрай Земята през последните 25 години. Той ще измине разстояние от към 4 милиона километра със скорост от 93 000 километра в час.

Учените дефинират този метеорит като „ евентуално рисков “ поради близостта му до Земята. А почитателите даже могат да гледат полета му.

Астероид „ палач на планета “ се доближава до Земята: съставлява ли опасност? 27.06.24 23:30 Позабравена верига хипермаркети се завръща с гръм и тропот! 27.06.24 22:55 Недялко Недялков побесня: „ ГЛАВЧЕВ, РАЗСЕКРЕТИ ВЕДНАГА „ РАМКАТА “ ЗА УКРАЙНА! “ 27.06.24 22:25 Зловещо: Евелин Банев – Брендо е употребявал паспорт на умряло дете! 27.06.24 21:51 Урсула фон дер Лайен изиска чудовищна сума за „ защита “ на Европейски Съюз 27.06.24 21:32

Космическото тяло 2011 UL21 обикаля Слънцето един път на три години, което е 1,3 пъти междинното разстояние сред Земята и Слънцето.

Смята се, че този метеорит е необятен сред 2 и 4 километра, което го прави по-голям от към 99% от околните до Земята метеорити.

И учените допускат, че е към 5 пъти по-голям от размера на метеорита, унищожил динозаврите.

И макар че има статут на „ евентуално рисков “, учените допускат, че метеоритите с подобен размер могат да причинят вреди на Земята в мащаб на целия континент. Това ще докара до обстоятелството, че голямо количество прахуляк ще се издигне в атмосферата и следствието ще бъде съществени промени в атмосферата на Земята.

Според симулациите, извършени от Лабораторията за реактивни мотори на НАСА, този метеорит ще бъде най-големият, доближавал се до Земята през последните 110 години. Ще може да се види в северното полукълбо сред 28 и 29 юни.

„ Въпреки че галактическата канара не съставлява опасност за Земята – в този момент или в бъдеще – тя е забавна, тъй като евентуално е един от 10-те най-големи метеорита, минали в границите на 4,7 милиона благи (7,5 милиона километра) от нашата планета от 1900 година насам “, сподели астрофизикът Джанлука Маси.

Източник: LiveScience/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР