И тази година гилдията на куклените актьори ще отличи млади

...
И тази година гилдията на куклените актьори ще отличи млади
Коментари Харесай

Млади куклени актьори ще получат наградата „Сивина“ за 13-и път


И тази година гилдията на куклените артисти ще отличи млади артисти за ярки достижения с премията „ Сивина “ .

Призът е основан през 2009 година на името на Сивина Сивинова - една от най-ярките млади актриси в Столичния куклен спектакъл. По традиция се връчва на 21 март - Световния ден на кукления спектакъл .

Номинациите са за една от първите три изяви на професионална сцена. Отличието съставлява диплом и статуетка, въодушевена от миниатюрата „ Метаморфози “ на трупата на Сивинови.

„ Сивина беше прелестна като актриса, жена, майка, сътрудник - описа пред Радио София нейната другарка Галя Савова . - Цялото ѝ артистично семейство (Иван, Ваня, Нина и Сивина – бел. ред.) е обиколило света и популяризира България. “

Тази година премията се връчва за 13-и следващ път.

Журито в състав: Симона Нанова – актриса, Анна-Валерия Гостанян – режисьор и актриса, Катерина Георгиева – театровед, ще излъчи спечелилия на формалната гала, която ще се състои на 21 март 2022 година, от 19:00 ч. в Столичния куклен спектакъл на ул. „ Гурко “ 14.

Събитието е част от Софийския куклен сценичен салон.

„ Пандемията ни затвори за срещи с публиката, само че при всяко отваряне салонът се цялостни. Най-хубавото е, че родителите водят децата си в театъра и се вълнуват . Трепетът е скъп, куклените представления учат дребните да фантазират, учат ги на обич “, означи още Галя Савова.
Чуйте диалога на Диана Костова и Димитър Ганев с Галя Савова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР