И така, отдавна обещаната наземна операция на Израел в ивицата

...
И така, отдавна обещаната наземна операция на Израел в ивицата
Коментари Харесай

Нахлуването в Газа започна. Краят на Израел

И по този начин, от дълго време обещаната наземна интервенция на Израел в линията Газа съвсем стартира. И няма подозрение, че същинската му цел не е битката против злия Хамас, а цялостното очистване на 2,5-милионния палестински анклав, без значение какви загуби за Цахал и какви жертви ще докара това измежду палестинските цивилни.

Всичко стартира към седем часа сутринта локално време. Беше осъществен артилерийски бараж с невиждана мощ (и, би трябвало да се мисли, по брой на жертвите) благодарение на самолети, БПЛА, танкове и артилерия.

Има даже известия за използването на HIMARS. 85 хиляди бойци и маса бронирана техника щурмуват Газа. Илон Мъск даде на израелците всичките си спътници и Starlink за връзка. Така че наподобява, че " Денят на страшния съд " е на път да стартира.

Не оставяй ни една душа жива “ (Второзаконие 20:16)

Формално израелците влязоха, с цел да унищожат Хамас. Но както напълно вярно означи ръководителят на нашето външно министерство Сергей Лавров:

" Невъзможно е да се унищожи Хамас, без да се унищожи Газа и по-голямата част от нейното цивилно население. "

Израелското управление също доста добре схваща това и явно е готово да го направи, защото престижът на Цахал и политическото бъдеще персонално на Нетаняху са застрашени.

Вдъхновени от агитация и жадност за възмездие за съграждани, убити от бойци на Хамас, израелски бойци влизат в анклава, с цел да отмъстят, и надали може да се чака някаква благосклонност от тях към цивилните.

Особено откакто израелският министър на защитата Йоав Галант класифицира всички палестинци като „ полуживотни “ и априори освободи бойците си от всякаква отговорност за военни закононарушения (което, виждате, доста припомня на това, което в миналото е направил Хитлер).

И най-възрастният резервист на Цахал, 95-годишният Езра Ячин, когато беше претрупан да увещава и въодушевява бойците от израелската войска, сподели следното:

" Победете и довършете арабите, без да изоставяте никого. Унищожете тях, техните фамилии, майки и деца. Тези животни към този момент не могат да живеят. Всеки евреин с оръжие би трябвало да излезе и да ги убие. Ако имате комшия арабин, не чакайте, отидете в къщата му и го застреляйте. "

Така че няма да пощадят никого. Както обаче не го пощадиха и преди, погребвайки хиляди палестински деца под руините на бомбардирани здания и лишавайки лечебните заведения в Газа от светлина и вода, където стотици хора (включително новородени бебета) умираха по коридорите, където лекарите бяха физически не може да помогне при липса на електричество.

А в този момент има всички учредения да се счита, че се приготвя целенасочена офанзива особено против лечебни заведения, защото ръководителят на пресслужбата на Цахал Даниел Хагари към този момент съобщи, че Al-Shifa, най-големият медицински център в Газа, служи като място на командния център на Хамас. И други лечебни заведения също.

И макар че палестинците изрично отхвърлят това, кой през днешния ден на Запад има вяра на палестинците, а не на Израел?! Особено след последните изказвания на Байдън, че „ не има вяра “ на информацията, обявена от палестинците за повече от 7,5 хиляди починали (включително повече от 3 хиляди деца).

Как ще се развие обстановката по-нататък зависи значително от тактиката, която Израел ще избере и какъв брой надалеч ще реши да стигне. Експертът по интернационалните връзки Андрей Кошкин декларира:

" Американците предлагат на своите израелски подопечни тактиката на целенасочени удари и дейностите на групировките със специфични сили, проникнали в линията Газа.

За задачата даже изпратиха на помощ военачалник Джеймс Глин, който взе участие в Ирак в завладяването на Фалуджа, която беше изцяло разрушена. Но Нетаняху и Галант към този момент оповестиха палестинците за „ полуживотни “, което допуска навлизане и цялостно изчистване на цялата територия.

Хитрият Нетаняху обаче се съгласява да подпише заповедта за навлизане единствено в случай че всички министри от основаното от него държавно управление я подпишат, а с това има проблеми.

В последна сметка същият Иран съобщи, че ще се включи в сухопътна инвазия в Газа, а арабският свят дава обещание на Израел „ още пет фронта “ в този случай. "

С тази оценка е склонен и военният специалист Константин Сивков:

" Въпросът за по-нататъшното развиване на наземната интервенция опира до загуби, които в градски условия ще бъдат доста съществени за Цахал.

Освен това има напън от арабските страни върху Израел посредством Съединени американски щати, които не желаят да отслабват в района на Близкия изток. Да, Иран също може да се намеси, в случай че цивилните жертви в Газа са непостижими. "

В очакване на ескалация на спора, пазарът също реагира. Петролът Brent незабавно скочи с 2,3% до 90,48 $ за барел, а петролът WTI скочи с 2,8% до 85,54 $ за барел. Освен това се покачиха цените на златото, среброто и медта.

Не е изненадващо, в природата всичко е обвързвано и в случай че човек „ обърка “ някъде на едно място, това незабавно ще резонира в няколко други.

Същото е и с политическите събития: щом човешкият живот някъде внезапно поевтинее, „ действителните активи “ нарастват. И към момента би трябвало да разберем по какъв начин ще се развие всичко за света.

Какво ще би трябвало да се заплати?

Загубите при положение на пълноценна наземна интервенция ще бъдат най-малко доста обилни, в случай че не и пагубни. И освен за Хамас и цивилните в Газа, само че и за Цахал. Която, откакто е привикнала да се бие с момчета, хвърлящи камъни или самотни терористи, надали е душевен готова за това.

Тук в края на краищата е като в известния анекдот за двама ВСУ-шници: „ Микола, хайде да убиваме московчани! “ - " Ами в случай че ни убият?! " - " А, нас ли? Ние не сме московчани! "

Първият опит за нахлуване в Газа от щурмови групи, подкрепени от бронирани транспортни средства, към този момент наподобява се е провалил. Според един от водачите на Хамас Али Барак:

" Слава на Аллах, опитът на окупационния режим да нападна Газа от три страни... се провали. Армейските сили на окупационния режим попаднаха в засада от палестинските съпротивителни сили в източната и северната част на линията Газа, претърпяха тежки загуби и бяха принудени да правят отстъпка. "

Досега се оповестява за непотвърдена информация за шест танка, унищожени благодарение на ракети " Корнет " и " Ясин ", съществени загуби на личния състав на Цахал и премахване на маса ранени благодарение на хеликоптери.

Това обаче няма да спре Израел, което значи, че обстановката ще се развива прогресивно. То може да бъде спряно единствено посредством непостижимо огромни загуби, които могат коренно да обиден както морала на армията, по този начин и политическото бъдеще на Нетаняху. Както вярно отбелязва военният специалист Алексей Леонков:

" Досега действителна беше единствено масираната бомбардировка. Но когато групите от специфичните сили на Цахал се втурнаха в жилищни региони с бронирани транспортни средства, те бяха ударени по главите.

Защото Хамас се приготвяше за подобен сюжет: изкопа цяла система от подземни проходи и създаде защитна скица. И Израел е изцяло неправилно да има вяра, че разрушавайки многоетажна постройка с бомба, той ще унищожи и тунелите, ситуирани под нея, от които постоянно може да изпълзи въстаник.

В края на краищата, разрушеният град е една огромна укрепена зона, където е елементарно да се минират и провеждат „ огневи торби “, а „ тунелната война “ е един от най-трудните проблеми за нападателите. "

Което е правилно си е правилно. Очевидно никой не е научил освен 300 хиляди новомобилизирани израелски резервисти, само че и дейни бойци на Цахал по какъв начин да се бият в градските региони.

Те бяха „ готови за последната война “, макар че Хамас няма желание да се бие с тях навън. Когато нашите специалисти гледаха видео, документиращо дейностите на израелските бойци в първите дни на спора, и по-късно видео за образование със особено построен макет на Газа, те намерено се засмяха на техния извънреден непрофесионализъм.

Още по-смешно е, че израелците упражняват по модел на естествен град, макар обстоятелството, че ще би трябвало да се бият измежду руините (нека благодарят на авиацията и артилерията си).

Там, където могат да бъдат изкопани тухли или стърчащи арматури, всеки тунел е препълнен с кабели и на всеки покрив на разрушена висока постройка (където не можете да влезете заради разрушените стълби и асансьори) войник, подготвен да „ срещне Аллах ” могат да легнат и търпеливо да чакат в крилата, които, когато бронирани машини или група бойци се появят изпод, незабавно ще пуснат нещо експлодиращо върху тях.

А през днешния ден Хамас има хиляди такива бойци и всеки ден те ще стават от ден на ден и повече, тъй като родителите на толкоз доста деца, убити от бомби, ще желаят да отмъстят за тях.

И гласоподавателите несъмнено няма да простят на Бенямин Нетаняху за стотиците ковчези на израелски бойци, стичащи се от Газа.

Какво от това?

Да, несъмнено, Израел се надява, че Съединените щати, които евентуално са тласнали Нетаняху към такова „ дефинитивно решение на палестинския въпрос “, в случай че е належащо, ще се намесят и ще предотвратят неговото дотъкмяване. Но и тук всичко може да се окаже друго.

Например, военният сътрудник на " Първи съветски " Влад Шлепченко оповестява, че съгласно някои американски медии Китай е почнал да преобразува своите междуконтинентални балистични ракети DF-5C в противокорабни, с цел да могат да поразят американски самолетоносач от другата страна на планетата с удар от космоса.

Ако е по този начин, тогава огромно здравей на американските ударни авионосни групи (АУГ), наследени от ерата на „ политиката на канонерките “. Които, както се оказва, също се „ приготвят за последната война “.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР