и SE заявиха, че тестват трета доза от своята ваксина

...
и SE заявиха, че тестват трета доза от своята ваксина
Коментари Харесай

Pfizer и BioNTech тестват трета доза от ваксината си срещу нови щамове на коронавируса

и SE обявиха, че тестват трета доза от своята ваксина за COVID-19, с цел да обезпечат по-добър имунен отговор против нови разновидности на вируса.

Те също по този начин водят договаряния с регулаторните органи за тестване на ваксина, модифицирана, с цел да даде отговор особено против мощно трансмисивния нов вид, открит в Южна Африка и другаде, прочут като B.1.351, като втора част от същото изследване. Компаниите считат, че сегашната им двудозова ваксина ще работи против южноафриканския вид, както и този, открит във Англия и другаде. Но изследванията ще разрешат на производителите на ваксини да бъдат готови, в случай че и когато е нужна по-голяма отбрана, споделиха те.

" Степента на на сегашния вирус е по-висока от предстоящата ", съобщи основният теоретичен шеф на Pfizer Микаел Долстен в изявление. " За евентуалните ваксини може да се окаже, че би трябвало да се прави смяна по отношение на нов вариант на всеки няколко години, само че не безусловно всяка година. "

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Той е по-заразен и по-смъртоносен – новият вариант на коро...

В първия стадий на изследването, на 144 души, получили имунизацията преди 6 до 12 месеца в първичното изпитване за сигурност от фаза I, ще бъде дадена трета доза от 30 микрограма. Ако получи регулаторно утвърждение, модифицираната ваксина също ще бъде тествана както при хора, които са били имунизирани, по този начин и при хора, които към момента не са получили имунизацията, сподели Долстен.

Ще се изследва отговорът на антителата и ще се изследва дали кръвта от реципиенти може да обезврежда новите разновидности на ковид, както и сигурността на трета доза.

Долстен сподели, че и РНК имунизациите като тези на Pfizer и BioNTech основават мощен отговор. Но имунният отговор може да отслабне с времето. Той счита, че трета доза от тяхната ваксина ще сътвори сходен или по-добър отговор от втората доза и може да бъде разумната последваща стъпка за изпреварване на циркулиращите разновидности.

„ Смятаме, че нашата ваксина е мощно дейна против всички варианти “, сподели Долстен, отбелязвайки, че фирмите „ желаят да бъдат готови за всички благоприятни условия и да бъдат ръководени от данни - водени от науката “.

Долстен сподели, че новото изпитване евентуално ще се организира най-вече в Съединените щати.

Moderna Inc също съобщи в сряда, че работи и с учени от държавното управление на Съединени американски щати за изследване на пробно усъвършенстване, ориентирано към варианта, открит за първи път в Южна Африка.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР