И през тази седмица кораби от състава на Флотилия бойни

...
И през тази седмица кораби от състава на Флотилия бойни
Коментари Харесай

Фрегата „Верни“ и корвета „Бодри“ провеждат учения на море

И през тази седмица кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби организират тактически учения на море, пишат на страницата на  във фейсбук.

Фрегата „ Верни “ и корвета „ Бодри “ от състава на дивизион патрулни кораби плават за осъществяване на следващите си тактически учения на единичния транспортен съд. По време на ученията се отработват действия по образуване на типовете защити и отбрани на кораба при прехода му на море и на котвена стоянка, пукотевица по морска и въздушна цел, отклоняване от офанзивите на въздушен, надводен и подводен съперник, отбрана на кораба от нуклеарно, химическо и биологично оръжие, битка за живучест на кораба и други.

Рейдови миночистач „ Капитан I сан Димитър Паскалев “ от дивизион противоминни кораби, танкер-бункеровчик „ Акин “ и противопожарен транспортен съд „ Ахелой “ от отряд кораби със спомагателно предопределение плават за осъществяване на следващите си тактически учения на единичния транспортен съд.

Основният набор от задания, които се извършват са свързани с отработване на мероприятия по ръководство на кораба при независимо корабоплаване и потребление на оръжието и техническите средства в полза на типовете защити и отбрани и повишение на подготовката на екипажите за осъществяване на задания на море. Отработват се тренировки и учения по пукотевица по морска и въздушна цел, режисура на корабни контактни и неконтактни тралове, оказване на помощ на транспортен съд, търпящ злополучие, буксировка на развален транспортен съд, предаване и приемане на течни товари на море и други.

На борда на корабите плават и курсанти от ВВМУ „ Н.Й.Вапцаров “ за осъществяване на плавателна процедура.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР