И през тази година настъпи дългоочакваното време за розобера. 120

...
И през тази година настъпи дългоочакваното време за розобера. 120
Коментари Харесай

Започна розоберът, богата програма в Казанлъшко за празника на розата

И през тази година настъпи дълго чаканото време за розобера. 120 години празник на розата чества тази година Казанлъшкият район, а празникът стартира още през месец май, кулминационната точка на тържествата е в неделя, съобщи кореспондентът на БГНЕС.


Долината на розите в Казанлъшко притегля всяка година хиляди туристи – и български, и задгранични, изпъстрена с несравним мирис. Въпреки технологиите, маслодайната роза, тежаща едвам 2 грама, се бере на ръка.


Розоберът стартира от тази заран в разнообразни села - с. Овощник, с. Розово. През деня в събота ще има Rose Wine Expo XII издание – разкриване на комерсиално ревю, " Златен киликс " – Национален конкурс за вино розе. От 11:00 ч. Етнографски комплекс " Кулата " в Музей на розата ще показа Ритуал " Розоварене ", от 17:00 ч. в парк " Розариум " ще се организира " Хлябът на българина " – галерия с конкурсен темперамент на български самун и обичайни ястия. В 18.30 ч. в Музей на розата ще се състои " Царица роза " – показване на книга албум за цариците на Казанлък. От 19:00 ч. на площад " Севтополис " ще се състои и Международен фолклорен фестивал, а от 21.30 ч. празникът ще приключи с концерт на именитата група Boney M. Xperience.


В неделния ден от 10:00 ч. ще има обред " Розобер " край Казанлък. В 12:00 ч. в центъра на града ще се състои празнично дефиле. Вечерта в 20:00 часа на площад " Севтополис " ще бъде формалното закриване на Празник на розата 2023 с концерт на Николина Чакърдъкова дружно с Неврокопски танцов отбор. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР