И полските лидери са много обрани в изказванията, и световните

...
И полските лидери са много обрани в изказванията, и световните
Коментари Харесай

Йордан Божилов: НАТО няма да се вкара във война с Русия, но трябва да разположи повече ПВО системи

" И полските водачи са доста обрани в изявленията, и международните водачи, и всички приказват за случай. Не се приказва за целенасочена офанзива против полска територия и това е доста значимо ", съобщи в изявление за Йордан Божилов, някогашен заместник-министър на защитата и ръководител на Софийския конгрес за сигурност, след случая с попаднала в Полша ракета.

" Все още полските управляващи не са излезли с дефинитивни изводи – каква е ракетата, каква е траекторията, накъде е била изстреляна. Това чакаме да го забележим ", добави той.

" Води се война по всевъзможен начин. Руски ракети поразяват, в последните няколко седмици, главно цивилни инфраструктурни обекти. Това, че ракета може да падне на територия на друга страна – това е рискът на войната ", разяснява Божилов в предаването " Преди всички ".

Според него НАТО би трябвало да разположи повече системи за противоракетна защита, " каквито, за жалост, множеството страни нямат ".

" На нас ни трябват на източния фланг нови, модерни сили, които могат да поразят всевъзможни ракети, без значение дали са изстреляни против територията, или са заблудени, с цел да не стават сходни произшествия. "

Йордан Божилов акцентира безапелационната позиция на НАТО да не се въвлича във войната.

" НАТО няма да изпрати войски, НАТО няма да се вкара във война с Русия, тъй като това би означавало извънредно сериозен риск за човечеството. Но това не значи, че НАТО няма да се отбрани и тук е основното. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР