И полицията е започнала проверка по случая с голямо количество

...
И полицията е започнала проверка по случая с голямо количество
Коментари Харесай

И полицията проверява случая с мъртвата риба в река Девинска

И полицията е почнала инспекция по случая с огромно количество мъртва риба, която изплува в петък в река Девинска, в границите на града, осведомят от пресцентъра на ОД Министерство на вътрешните работи – Смолян.

Сигналът при тях е постъпил на 4 август към 15:00 часа, като се съобщавало за образувала се пяна в реката и мъртва риба. Дежурна оперативна група при РУ-Девин е направила оглед на местопроизшествието, взети са проби, както от водата, по този начин и от мъртвата риба. Работата по случая продължава.

Проверка по случая се прави и от няколко структури на Министерството на околната среда и водите, които занапред чакат резултати от взетите от тях проби и надлежно да ги проучват.

По време на обхода на реката от страна на чиновници на Министерство на околната среда и водите в петък бе открито спешно заустване на отпадъчни води в река Девинска от страна на „ Девин “ ЕАД.

От страна на компанията също разпространиха мнение по случая.

„ Ръководството и екипът на „ Девин “ ЕАД предприе незабавни дейности за премахване на повредата, случила се на 04.08.2023 година (петък) и същата е отстранена навреме.

Въпреки, че към момента чакаме резултати от стартиралите вътрешни и външни инспекции, като компания с грижа и принос за локалната общественост, съжаляваме за случая и сме в дейна връзка с всички заинтригувани страни: Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян, Община Девин и СЛР " Ловно-рибарско сдружение ", гр. Девин.

Подкрепяме работата по подготовка на речното корито и последващото зарибяване на засегнатия сектор, което се чака да започва в идващите няколко дни.

„ Девин “ ЕАД е виновна компания, която прецизно съблюдава всички законови условия и разпореждания. Провеждат се вътрешни годишни мониторингови стратегии и проекти за ръководство на водите, в това число непорочност на речното корито и води на р. Девинска, както и отпадните води от активността на предприятието. От 2021 година в компанията непринудено са въведени най-стриктни условия на Алианса за отговорно ръководство на водите (Alliance for Water Stewardship) “, се споделя още в позицията на „ Девин “ ЕАД.

През актуалната седмица следва и ново зарибяване на засегнатия сектор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР