И от Продължаваме Промяната отказаха поканата на кандидата за министър-председател

...
И от Продължаваме Промяната отказаха поканата на кандидата за министър-председател
Коментари Харесай

И „Продължаваме Промяната“ отказаха среща с проф. Габровски

И от " Продължаваме Промяната " отхвърлиха поканата на претендента за министър-председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски. Вчера от " Възраждане " също оповестиха, че няма да разискват сформиране на държавно управление с него. 

За отклонената покана заяви ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във фейсбук. Там тя показа публични документи, изпратени от " Продължаваме Промяната " и " Възраждане ". 



Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър-председател проф. Николай Габровски насрочи в петък диалози са с три политически обединения – „ Продължаваме Промяната “, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

От 9:00 часа в зала „ Изток “ на Народното събрание би трябвало да стартират диалозите с „ Продължаваме Промяната “, по-късно от 10:30 часа са поканени Движение за права и свободи . За 11:30 часа е оповестена срещата с депутатите от „ Възраждане “, от партията към този момент оповестиха, че няма да се отзоват на поканата.

В четвъртък Габровски имаше срещи с представителите на „ Демократична България “, Българска социалистическа партия и „ Български напредък “.

От Българска социалистическа партия показаха почитание към професионализма на проф. Николай Габровски , но заявиха, че няма да поддържат ръководено от него държавно управление.

В тази конфигурация ние не можем да подкрепим държавно управление с първия мандат. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов по време на срещата с проф. Габровски.

Нашето разбиране е, че на България е належащо държавно управление и ще създадем каквото зависи от нас да имаме такова, несъмнено, при ясни условия и правила, заяви водачът на " Български напредък " Стефан Янев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР