И най-населената област в страната влиза в извънредна ситуация заради

...
И най-населената област в страната влиза в извънредна ситуация заради
Коментари Харесай

София-град също обяви грипна епидемия

И най-населената област в страната влиза в изключителна обстановка поради грипа. Със заповед на шефа на Столична районна здравна ревизия от на следващия ден, 27 януари, на територията на област София-град се афишира грипна зараза, оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Ограничават се провеждането на профилактичните и планови дейности в лечебните заведения, детските и женските съвещания, имунизациите и свижданията в лечебните заведения.

СРЗИ е предписало на Регионалното ръководство по образованието София-град да се преустановят образователните занятия от 29 януари, понеделник, до края на образователната седмица - 2 февруари.

РЗИ-Хасково е издало наставление за прекратяване на образователната активност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово, считано от 29.01.2018 година до 31.01.2018 година, в това число.

Както към този момент е известно грипна зараза сега е в действие и в областите Благоевград, Бургас, София - област, Габрово и Ямбол.

Пред зараза е ситуацията и в Русе.

В Пазарджик и Перник грипната зараза към този момент завърши, през днешния ден е последният ден от изключителната конюнктура в Стара Загора.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР