И наградата за Най-нелеп бойкот“ печели Холивуд. Това, което имаме

...
И наградата за Най-нелеп бойкот“ печели Холивуд. Това, което имаме
Коментари Харесай

„Културни войни” с Владислав Апостолов: Кафявата акция срещу „Златния глобус“

И премията за „ Най-нелеп протест “ печели Холивуд. Това, което имаме като елитна развлекателна промишленост, по думите на един класик, реши да се саморазправи с дребна група хора и да ги унищожи в името на „ разнообразието “ и „ прогресивните полезности “ .

Засрамена от слабите си резултати, исторически ниските рейтинги и публичния подбив онлайн, могъщата шоубизнес инфраструктура реши да си го изкара на една организация, която не се вписва изцяло в новата партийна доктрина за задължителн етнически квоти и тотално послушание на екстремисти .

Развлекателната промишленост провежда брутална блицкриг интервенция против натиканата в ъгъла организация на задграничните публицисти в Холивуд . Това са близо 90 индивида от към 50 страни, които годишно гласоподават и раздават премиите „ Златен глобус “.

След като излиза наяве, че измежду тях няма чернокожи и като цяло религиозно почитаното към този момент многообразие очевидно им куца, корпоративната екосистема взе решение да ги задуши .

Гигантските компании с прекомерно токсично въздействие в целия свят - „ Уорнър “, „ Нетфликс “ и „ Амазон “ непосредствено оповестиха, че приключват връзките си с организацията и към този момент няма да позволяват своите филми и сериали за премиите „ Златен глобус “.

Или най-малко до момента в който тези задгранични публицисти не вземат фрапантни ограничения за расови квоти, които да понижат пропорцията на омразните бели мъже .

После телевизия NBC заяви, че публично анулира излъчването на церемонията следващата година и вероятно ще се замисли дали да не пусне премиите в ефира си през 2023-а, само че, естествено, единствено в случай че има радикални промени в етническия състав на тази към този момент измъчена асоциация.

За десерт мегазвездата и изтъкнат сциентолог Том Круз ритуално върна трите статуетки „ Златен глобус “, които е печелил през годините, в символ на митинг против неналичието на „ дайвърсити “ измежду задграничните публицисти.

Десетки други суетни прогресивни звезди споделяха като по команда гневни звуци против премиите, заканвайки се занапред да бойкотират , а демократичните медии повърнаха такава потресаваща агитация против уредниците на „ Златен глобус “, че по личните си стандарти трябваше да се цензурират и забранят за закононарушение от ненавист.

След този жесток обществен побой асоциацията на задграничните публицисти в Холивуд наподобява изцяло смачкана , а премиите „ Златен глобус “ са покрити в кафяв пласт от пропагандния обстрел.

Вече намерено се приказва за края на тази гала със 77 години история, а довчерашните топли думи за „ едни от нас “ са сменени от закани за цялостно заличаване на „ враговете на разнообразието и напредъка “.

Този трагикомичен епизод от ескалиращие културни войни е изключително забавен.

От една страна имаме странна форма на жертвоприношение в година на суша . Пострадало от пандемията и личната си политическа безочливост, Холивудското племе коли една от овцете си с молитва към демократичните богове за богата годишна продукция от сполучливи филми и сериали.

Но дано си го кажем и по различен метод - промишлеността, трансформирала се в посмешище поради политическа уместност, реши да избавя ранената си известност с още повече политическа уместност . Гасят огън с бензин.

Акцията е и нещо като възмездие, поради дързостта на уредниците на „ Златен глобус “ да канят Рики Джървейс за водещ в няколко следващи години. Този политически неточен комедиант постоянно си правеше подигравка с лицемерието на холивуските елити и те несъмнено не останаха удовлетворени.

Но най-много това е стряскащ сигнал към всички типове организации, асоциации, групи и бизнеси . Посланието е ясно: „ Ако не следвате партийната заръка, нямате наложителни етнически квоти и отговорници по разнообразието, ще ви забележим сметката. Ше ви смажем! “

Този протест е инструмент за рекет . „ Променете състава и структурата си, в случай че желаете да съществувате “. Прогресивни мутри „ оферират “ съвременни „ дайвърсити “ застраховки.

Няма бухалки, само че има могъщи медии и корпорации, потребни известни идиоти и политически климат на боязън , в който такива мерзости работят.

Расовият рекет ескалира и е на път да затрие „ Златния глобус “. Не че това е някаква безупречна организация без проблеми. Но асиметричният отговор има свирепи контури. Това са очертанията на радикална културна гражданска война, която не търпи никакво отклоняване от правата религия и партийната линия.

Ще бъде все по-трудно да се прави бизнес, да се основават организации и да се води разговор в такава тоталитарна среда на идеологически чистки и етнически квоти.

Има нещо съвсем иронично във обстоятелството, че точно промишлеността на развлечението, въображението, творчеството и свободата замязя на нещо като първокласен идеологически лагер .

Почти иронично, тъй като точно тази промишленост на облика и страстта, на монтажа и операцията, е съвършен преносител за пропагандата . Да му мислят задграничните публицисти в Холивуд. Ама и ние също.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР