И на предишните два избора за Народно събрание през тази

И на предишните два избора за Народно събрание през тази ...

"Демократична България" се е регистрирала електронно и преди, но без проблемИ на предишните два избора за Народно събрание през тази година "Демократична България" се регистрирала с документи, подписани с електронен подпис. Това съобщи пред "България он ер" Ивайло Мирчев от политическото обединение.

"Сега рязко се оказа, че има проблем", коментира той решението на Централната избирателна комисия да подкрепи комисията в Стара Загора, отказала регистрация на листата заради това, че подписът на документите е електронен, а не на хартия.

В 14 от районите, по думите му, са подадени документи по този начин. "Въпросът не е защо не сме подали хартиени документи, а защо държавата продължава да ги приема", възмути се той. Позова се и на европейски регламент, според който електронният подпис е равен на положения писмено капо подчерта, че електронният е много по-сигурен.

ЦИК съобщи, че заради този казус е поискала проверка във всички 31 избирателни района в страната за това колко партии и коалиции са подали документи чрез електронен подпис.

Мирчев съобщи, че междувременно бившият тв водещ и лидер на "България без цензура" Николай Бареков е внесъл жалба в Пловдивския съд срещу електронната регистрация на "Демократична България" два часа по-късно. Според Мирчев не е можело тя да бъде съставена в толкова кратък срок и това му дава основание да подозира, че

По думите му в този казус партията води битка главно "с технологични динозаври, които трябва да разберат, че сме в 21 век".

Източник: dnevnik.bg