И на предишните два избора за Народно събрание през тази

...
И на предишните два избора за Народно събрание през тази
Коментари Харесай

"Демократична България" се е регистрирала електронно и преди, но без проблем

И на предходните два избора за Народно заседание през тази година " Демократична България " се записала с документи, подписани с електронен автограф. Това заяви пред " България он ер " Ивайло Мирчев от политическото обединяване.

" Сега внезапно се оказа, че има проблем ", разяснява той решението на Централната изборна комисия да поддържа комисията в Стара Загора, отказала регистрация на листата поради това, че подписът на документите е електронен, а не на хартия.

В 14 от регионите, по думите му, са подадени документи по този метод. " Въпросът не е за какво не сме подали хартиени документи, а за какво страната продължава да ги приема ", възмути се той. Позова се и на европейски правилник, съгласно който електронният автограф е еднакъв на положения документално капо акцентира, че електронният е доста по-сигурен.

ЦИК заяви, че поради този проблем е поискала инспекция във всички 31 изборни региона в страната за това какъв брой партии и обединения са подали документи посредством електронен автограф.

Мирчев заяви, че в това време някогашният тв водещ и водач на " България без цензура " Николай Бареков е внесъл тъжба в Пловдивския съд против електронната регистрация на " Демократична България " два часа по-късно. Според Мирчев не е можело тя да бъде формирана в толкоз къс период и това му дава съображение да подозира, че

По думите му в този проблем партията води борба основно " с софтуерни динозаври, които би трябвало да схванат, че сме в 21 век ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР