И днес протестиращи земеделски производители блокираха възлови локации по пътната

...
И днес протестиращи земеделски производители блокираха възлови локации по пътната
Коментари Харесай

Фермери блокираха два гранични пункта и магистрала Тракия

И през днешния ден протестиращи аграрни производители блокираха основни местоположения по пътната мрежа, в това число два гранични пункта.

Фермери блокираха пътя за граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Маказа " в региона на кръстовището за пункта и Момчилград, познато измежду локалните като спирка Джебел, с искане за оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Действията им бяха подкрепени от сътрудници от Смолян и Карлово.

" Ние всички аграрни производители към този момент сме дружно и няма да ни разделят. Това би трябвало да стане ясно на нашите ръководещи. На 13-ти сме в София. Ще стигнем и до Европа ", сподели пред присъстващите ръководителят на Асоциация " Обединени животновъди " Бойко Синапов, пред Българска телеграфна агенция.

Земеделци от региона на Кюстендил блокираха основния път за граничния пункт " Гюешево " със Северна Македония. Хората са недоволни от продължаващите без триумф договаряния с властта за подкрепяне на бранша. Земеделците са срещу обвързването на подпомагането с доказване на загуби пред Национална агенция за приходите.

" Особено дребните стопанства ще бъдат мощно затруднени да опишат тази информация, да заявяват своите разноски, по тази причина министерството предложи да мислим в посока до 3000 дка стопанства да не подават такава информация ", уточни Илия Проданов, ръководител на Националната асоциация на зърнопроизводителите, по Българска национална телевизия.

Протестиращите земеделци още веднъж затвориха автомагистрала " Тракия " в региона на Стара Загора.

По-рано през днешния ден за следващ ден тежка техника блокира придвижването по основния път Стара Загора - Димитровград, където е достъпът до автомагистралата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР