И днес няколко училища в страната остават затворени заради бомбени

...
И днес няколко училища в страната остават затворени заради бомбени
Коментари Харесай

Заради бомбените заплахи няколко училища в страната остават затворени

И през днешния ден няколко учебни заведения в страната остават затворени поради бомбени закани. В сряда имаше поредна серия закани за сложени взривни устройства. Сигналите се оказаха подправени. Ситуацията обаче сътвори терзание измежду родители, учители и деца. Службите не престават да обясняват събитията.

Разследващите се ангажират скоро да има информация за източника на заканите. От Централната изборна комисия чакат инструкции за деяние при възможна бомбена опасност в изборния ден на 2 април. В работната група, която ще изготви процедурата, се включват специалисти от всички виновни служби и ведомства.

Председателят на Обществения съвет към ЦИК Цветелина Пенева съобщи за Euronews България, че не чака да се стигне до затваряне на секции по време на вота. По думите ѝ сигурността на вота е обезпечена, тъй като постройките, където той ще се организира, ще бъдат под защита още предходния ден.

На същото мнение е и някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов. Той напомни, че сходни закани постоянно е имало, въпреки и не в такива мащаби, само че към този момент има направен протокол за деяние и органите на реда са готови за реакция в такива обстановки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР