И да не кажете, че само за ресторанти пиша: ето

...
И да не кажете, че само за ресторанти пиша: ето
Коментари Харесай

Летни маршрути: Разходка по Велека

И да не кажете, че единствено за заведения за хранене пиша: ето и една концепция за лятно премеждие за вас и децата. Обикновено когато сме на море повече от няколко дни, лежането на плажа стартира да се изпразва от смисъл и тогава персонално аз стартирам да се чудя по какъв начин да свърша нещо забавно, да видя нещо ново, да преживея нещо ненадейно.

На тези условия дава отговор разходката с лодка по река Велека. До нея се стига по пътя от Царево за Ахтопол. Оглеждайте се за един страховит стоманен мост, останал, апропо, от Втората международна война в завещание от германците и още в отлично положение. Под него се намира кеят с лодките, където едни симпатични чичковци ви настаняват на някое от дървените корабчета с изваяни драконови глави на носа. В една такава лодка умерено може да се побере цялата ви компания с всички деца.

Обиколката стартира нагоре по реката, а индивидът с лодката е по този начин добър да споделя за неповторимата флора и фауна на Странджа и Велека, да ви демонстрира невероятните водни лилии и кончета и да ви държи разчувствани от самото начало. После обръща лодката и ви извежда на един от най-красивите крайбрежия на нашето море - устието на Велека, където дъхът ми е спирал нееднократно. Сега обаче вместо пешком, ще се появите на плажа по вода откъм реката и ще наблюдавате пясъчната линия откъм гърба - прелестно преживяване, което не трябва да изпускате това лято...

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР