и да наложи квоти за достъп до града от лятото

...
и да наложи квоти за достъп до града от лятото
Коментари Харесай

Венеция налага данък и ограничава достъпа на туристи

и да наложи квоти за достъп до града от лятото на 2022 година, оповестява италианският вестник La Stampa, представен от Bloomberg. Влизането в неповторимия островен град може да коства сред 3 и 10 евро според от сезона и какъв брой туристи се чакат в дадения ден.

Венеция, която е измежду най-популярните туристически дестинации в света, също ще изисква от евентуалните гости да резервират визитата си авансово. Контролно-пропусквателни пунктове ще бъдат сложени на главните точки за достъп до историческия център на града.

Местните поданици, техните родственици или туристи, които са резервирали хотел във Венеция, ще бъдат освобождавани от входната такса. Така условието гостите на страната да заплащат своето посещаване остава спорно.



Местният общински консултант Марко Гаспаринети счита, че това ще трансформира Венеция в " тематичен парк ". Именно заради тази причина политикът предлага ограничение на достъпа единствено до съответни пренаселени зони в града като централния площад " Сан Марко ".

Голяма част от туристите посещават Венеция единствено за един ден, едвам я прегледат небрежно и да си купят някой малък сувенир. Много от тях си носят храна и не харчат нито цент в локалните заведения за хранене и кафенета (които по принцип са много скъпи).

Властите се надяват ограниченията да понижат до някаква степен напора на туристи, който от ден на ден нервира локалните поданици. Според тях посетителите пречат на естествения темп на живот на града. Най-желаните международни дестинации за туризъм се пробват да лимитират всеобщите пристигания и да подобрят качество на прекарването както за посетителите, по този начин и за жителите си.

Подобни ограничения за надзор на притока на туристи бяха въведени дълго преди пандемията да " замрази " изцяло визитите в островния град през 2020 година През тази година с бавното обновяване на пътуванията – рестриктивните мерки още веднъж са на дневен ред. Миналия месец Италия, с цел да отбрани мястото от свръхтуризъм.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР