И Белгия поглежда към възможността за 4-дневна работна седмица. Министър-председателят

...
И Белгия поглежда към възможността за 4-дневна работна седмица. Министър-председателят
Коментари Харесай

Белгия приема 4-дневната работа седмица

И Белгия поглежда към опцията за 4-дневна работна седмица. Министър-председателят Александър де Кро предложи план за промени, който ще бъде разискван от обществените сътрудници преди да бъде гласуван в Народното събрание.

Според концепцията, работещите ще имат повече благоприятни условия за баланс сред работа и отмора, ще имат опция за гъвкаво работно време и повече варианти да напаснат персоналния си темп към работните процеси. От години е известно, че някои хора работят по-добре рано заран, други са съсредоточени късно вечер и през нощта, а този метод на работа дава опция да се употребява точно този запас.

Освен това, с новите условия на труд, се чака да се реализира претовареност от 80 % до 2030 година вместо досегашните 71 на 100 от работната мощ.

Ще има опция и за овъртайм, т.е. хората, които желаят и имат физическа опция, да работят повече и да получават повече пари за това, а в подмяна да имат повече почивни дни. Или всеки може да дефинира своето работно време съгласно персоналните си и фамилни задължения, комбинирани с гледането на деца, да вземем за пример.

Средната дълготрайност на работната седмица сега в Белгия е 35,5 часа.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР