Хюстън. Корабът Crew Dragon се отдели от Международната космическа станция

...
Хюстън. Корабът Crew Dragon се отдели от Международната космическа станция
Коментари Харесай

ТАСС: Корабът Crew Dragon се отдели от МКС и пътува към Земята

Хюстън. Корабът Crew Dragon се отдели от Международната галактическа станция (МКС) и пътува към Земята. Полетът се излъчва на уеб страницата на NASA, предава TACC .

Отделянето на галактическия транспортен съд, наименуван „ Устойчивост “, с четирима астронавти на борда - американците Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и японеца Соичи Ногучи – бе осъществено в автоматизиран режим в 20:35 часа по времето на Източното крайбрежие на Съединени американски щати (03:35 часа българско време на 2 май). Екипажът е влезнал в капсулата два часа преди този момент.

Очаква се Crew Dragon да приводни в Атлантическия океан край крайбрежията на американския щат Флорида покрай град Панама Сити след 6,5 часа (около 10:00 часа българско време).

Екипажът на задачата Crew-1 дойде на МКС през ноември предходната година и се причисли към руснаците Сергей Рижиков (командир на МКС-64), Сергей Куд-Сверчков и американката Катлийн Рубинс, които бяха изпратени там на 14 октомври 2020 година като част от 64-ата съществена експедиция и на 17 април се завърнаха на Земята с спускаемия уред на пилотирания галактически транспортен съд Союз МС-17.

На 24 април Сrew Dragon се скачи с МКС с астронавтите на НАСА Шейн Кимброу и Меган Макартър, астронавта на Европейската галактическа организация Том Песке и астронавта на Японската организация за галактически проучвания Акихико Хошиде на борда. Те ще би трябвало да прекарат към шест месеца в орбита.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР