Hyundai Motor Company и италианската дизайнерска агенция GFG Style -

...
Hyundai Motor Company и италианската дизайнерска агенция GFG Style -
Коментари Харесай

Hyundai ще лансира в ново изпълнение Pony Coupe Concept от 1974 г.

Hyundai Motor Company и италианската дизайнерска организация GFG Style - с създателя Джорджето Джуджаро и неговия наследник Фабрицио Джуджаро - основават авторитетния концептуален Pony Coupe Concept 1974 година Концептуалният Pony Coupe е образователен концептуален автомобил, който не е предопределен за продажба и е планиран от младият Джорджето Джуджаро за дебюта на Hyundai на автомобилното ревю в Торино през 1974 година

Новото възродено издание на Pony Coupe Concept ще бъде показано идната пролет. Hyundai Motor разгласи проекта за това по време на диалог за дизайн в Сеул, на който участваха Джорджето и Фабрицио Джуджаро, дружно с Люк Донкерволке, основен изобретателен шеф на Hyundai Motor Group, и SangYup Lee, изпълнителен вицепрезидент и началник на Глобалния дизайнерски център на Hyundai Motor.

Със своя клиновиден нос, кръгли фарове и сходни на оригами геометрични линии, Pony Coupe е предопределен за пазарите в Северна Америка и Европа, само че планът е спрян преди всеобщо произвеждане през 1981 година заради неподходящи международни стопански условия.

Относно своя автентичен дизайн Джуджаро сподели, че е проектирал Hyundai Pony, когато към момента е бил млад дизайнер при започване на кариерата си. „ Бях доста горделив, че съумях да планирам транспортно средство за компания и страна, които бяха на път да оставят своя отпечатък на мощно конкурентен световен пазар. “ Сега той е надълбоко разчувствуван от почитта, че Hyundai са го помолили да преработи понито за потомството и като респект към наследството на марката.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР